Βρισκόμαστε στο Μάιο του 2018
Οι γονείς είναι ανήσυχοι για το αβέβαιο μέλλον των παιδιών τους και αναζητούν συμβουλές καριέρας από τα φροντιστήρια.
Η κυρία Φερνογύρου απογοητευμένη από το φροντιστήριο του Ριρή περιδιαβαίνει τα φροντιστήρια της γειτονιάς αναζητώντας υπηρεσίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού.
-Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και θα ήθελα ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες συμβουλευτικής που παρέχετε.
-Καλησπέρα σας, καλωσορίσατε στο «ΜΑΝΤΑΤΟ»

-Δεν σας κρύβω, ότι μόλις ενημερώθηκα από το «ΜΗ ΒΡΟΝΤΟΧΤΥΠΑΣ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ» καθώς και από «ΤΟ ΓΙΑΠΙ ΤΟ ΠΙΛΟΦΟΡΙ ΤΟ ΜΙΣΤΡΙ» σχετικά με τα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού τους.
-Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου, όταν το «ΜΗ ΒΡΟΝΤΟΧΤΥΠΑΣ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ» έφερνε ψυχαναλυτή για τους γονείς των διχασμένων μαθητών εμείς τους ιδρύαμε startup εικονική για να αφυπνιστούν από την επιθυμία να χώσουν το κεφάλι τους σε δημόσια υπηρεσία. Επιπλέον έχω πληροφορηθεί ότι «ΤΟ ΓΙΑΠΙ ΤΟ ΠΙΛΟΦΟΡΙ ΤΟ ΜΙΣΤΡΙ» υποβάλει τους μαθητές στο αντιπαιδαγωγικό τεστ «Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ».

-Τέλος πάντων, πείτε μου τι παραπάνω προσφέρει το φροντιστήριο σας σχετικά με επαγγελματικό προσανατολισμό;
-Να σας πω ! Στην ειδική αίθουσα προβολών βάζουμε τους μαθητές με ειδικά τσιμπιδάκια βλεφάρων ώστε να παρακολουθήσουν ταινία με το διαγραφόμενο επαγγελματικό τους μέλλον αν δεν σπουδάσουν, ενώ τα κατάλληλα ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο τους ανιχνεύουν τις κλίσεις τους.

-Θα μπορούσα να δοκιμάσω τη μέθοδο σας ώστε να την κρίνω ιδίοις όμασι;
-Ασφαλώς, περάστε παρακαλώ στην αίθουσα προβολών και η γραμματέας θα σας κάνει μία επίδειξη.

Περνάει μισή ώρα.
-Κύριε διευθυντά, επί μισή ώρα παρακολούθησα αναγκαστικά χτίστες με πιλοφόρια και ρακοσυλλέκτες με κομπολόγια. Επιπλέον στην οθόνη βγήκε πρόταση να γίνω καλόγρια στο τάγμα των αδελφών Ουρσουλίνων ! Περιττεύει νομίζω να σχολιάσω. Θα προτρέψω τον Ριρή να παραμείνει στο φροντιστήριο «ΚΟΛΛΑΩ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ» καθότι αν ακολουθήσει τις συμβουλές σας δεν βλέπει ένσημο ούτε στον ύπνο του !

Προηγούμενο άρθροΟι πρωτοβουλίες στο σχολείο
Επόμενο άρθροΛυσίου, πρός Σίμωνα ἀπολογία (§§46-48)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.