Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 168804/Δ2/09-10-2017 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 40/05-10-2017 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον «2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2017-2018», που προκηρύσσει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων «Ε.Π.Ο.Κ.» με θέμα: «Οι ήρωες στους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης των νέων στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Σκοπός της διενέργειας του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το θέμα με όποιον τρόπο επιθυμούν. Ο διαγωνισμός απευθύνεται 2

σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και αφορά σε: Α) Λογοτεχνικό Διαγωνισμό: Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου, Θεατρικού έργου, Παραμυθιού και Β) Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό: Ζωγραφικής, Video, Φωτογραφίας (επισυνάπτεται η προκήρυξη με πληροφορίες).

Επισημαίνεται ότι η διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής προϋποθέσεις: «…1. ο εν λόγω διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος, 

2. η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική, 

3. να μην υπάρξουν έσοδα από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και η συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού να είναι δωρεάν, 

4. τα παραχθέντα έργα των μαθητών να υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και να μην εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών, 

5. η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών». 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων «Ε.Π.Ο.Κ.»: 1) κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη, τηλ.: 6937554184, 2) κα. Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη, τηλ.: 6997017933, στο e-mail: [email protected] και 4) στην ιστοσελίδα: epok.gr/ . 

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.