Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!
Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο  4 Νοεμβρίου,, 11:00: «Γυναίκα με Ομπρέλα», Κλοντ Μονέ
Στη πρώτη συνάντηση του Νοέμβρη, θα ανακαλύψουμε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ, ο οποίος ζωγράφισε μια κυρία και ένα παιδί τη στιγμή που έκαναν τον περίπατό τους! Πως να είναι άραγε να ζωγραφίζεις έξω από το σπίτι σου σε ένα σημείο στην ύπαιθρό; Ελάτε να ανακαλύψουμε πως δημιουργήθηκε αυτό το έργο τέχνης και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε το δικό μας έργο τέχνης!

Σάββατο 11 Νοεμβρίου, 11:00: «Ο Τσελίστας», Πολ Γκογκέν
Αυτή τη φορά στο εργαστήρι μας θα συναντήσουμε το πορτρέτο του Σουηδού τσελίστα Φριτς Σνέκλουντ! Αν αρέσει και σε εσάς η μουσική, ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί αυτό το έργο τέχνης, να ακούσουμε τον ήχο του τσέλου και να ταξιδέψουμε ακούγοντας την μοναδική του μελωδία!
Έχετε ξανά ακούσει τον ήχο ενός τσέλου; Πολλοί λένε ότι μοιάζει με την ανθρώπινη φωνή! Εσάς θα σας άρεσε να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο; Πως νομίζετε ότι νοιώθει ο τσελίστας σε αυτό το έργο τέχνης όταν παίζει μουσική; Εσείς πως θα νοιώθατε;
Ελάτε λοιπόν να παίξουμε, να ακούσουμε την μοναδική μελωδία του τσέλου και να φτιάξει ο καθένας το δικό του μοναδικό τσέλο με τον τρόπο που το φαντάζεται!

Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 17:00: «Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι», Γιοχάνες Βερμεέρ
Αυτή τη φορά θα συναντήσουμε στον πίνακα ένα κορίτσι, που φοράει ένα μαργαριταρένιο σκουλαρίκι. Είναι, νομίζετε από την εποχή μας, ή ζούσε πιο παλιά; Τι ρούχα φοράει; Μοιάζουν με τα δικά μας ρούχα; Άραγε πώς αισθάνεται και που βρίσκεται;
Αν εσείς είχατε την ευκαιρία να ζωγραφίζατε ένα κορίτσι ή ένα αγόρι, πως θα το ζωγραφίζατε; Τι θα φορούσε; Θα ζούσε την σημερινή εποχή ή μήπως παλιότερα;

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 17:00: «Δύο Φανταστικοί Χαρακτήρες», Ζουάν Μιρό
Δύο πλάσματα που δεν μοιάζουν πολύ πραγματικά έρχονται να μας επισκεφτούν από την Γαλλία και να μας που ποιος τα δημιούργησε και τους έδωσε ζωή. Θα μας μιλήσουν για την ιστορία τους και θα περιμένουν να μας συναντήσουν με μεγάλη ανυπομονησία!
Θα σας άρεσε να πλάσετε κάτι μέσα από την φαντασία σας; Μην χάσετε λοιπόν αυτή την ευκαιρία! Όλοι θα φτιάξουμε φανταστικούς χαρακτήρες με πηλό και θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί τους!

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]


Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.