+ ΑΡΧΙΜΑΔΡΙΤΗΣ

π. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΙΤΣΕΛΛ

Θεολόγος- Συγγραφέας-Ιεροκήρυκας Ι.Μ.Κ.Κ

Τακτικό Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

                                                                              ΠΡΟΣ: κύριον Δημ. Κομποχόλη – Φιλόλογον

                                                                                     Κάρπαθος, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

  Αποτελεί γεγονός λίαν ελπιδοφόρο και παρήγορο , η έκδοση και κυκλοφορία του αξιόλογου συγγράμματος, ενός επιστήμονα, εξ’ Αχαΐας ορμώμενου, του φερέλπιδος νέου Δημήτρη Κομποχόλη, με τίτλο «Λίθοι Συνειδήσεων – Κείμενα ενάντια στη λήθη».

   Με τον Δημήτρη γνωρίστηκα, ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στην Κάρπαθο, και εγώ ως εντεταλμένος Ιερέας στο Τάγμα Εθνοφυλακής Καρπάθου, μετέβαινα μηνιαίως για να τελέσω τον Αγιασμό, η κάποια άλλη Ιεροπραξία. Με εντυπωσίασε το σεμνό ήθος, ο ορθός λόγος και το πράον του χαρακτήρος του, στοιχεία τα οποία σαφώς καθιστούν τον συγγραφέα, φαεινή εξαίρεση, στο γενικευμένο πνεύμα αδιαφορίας για το πνευματικό γίγνεσθαι του τόπου, στο οποίο έχει παραδοθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων της εποχής μας.

     «Περιδιαβαίνοντας» τον όμορφο κήπο, των άρτιων και εύστοχων ενοτήτων του βιβλίου, ένιωσα πως ακόμη υπάρχει ελπίδα. Ο Δημήτρης δεν περιορίζεται στο να εντοπίσει κάποια κακώς κείμενα, μα προτείνει λύσεις, και διεξόδους, επιστροφής στην ορθοπραξία.

     Άκρως επίκαιρος, και χωρίς να αφήνεται σε περιττές πολυλογίες, εντοπίζει τις αξίες που τείνουν να χαθούν. Εύστοχα σκιαγραφούνται σύγχρονα θέματα όπως, η οικονομική κρίση, η «απογυμνωμένη» Παιδεία, το χάσμα των γενεών, το λειτούργημα του εκπαιδευτικού κ.α.

Στην εποχή του άφωνου και εμπορευματοποιημένου λόγου, το βιβλίο αυτό, αποτελεί την πλέον ηχηρή αντιπρόταση, για τον αναγνώστη που αναζητά, αφορμή προβληματισμού και τροφή για σκέψη. Αφορμή προβληματισμού και αφύπνισης.

   Πιστεύω πως οι «λίθοι» του πρώτου σου αυτού συγγραφικού τολμήματος, αποτελούν αδιάσειστα θεμέλια, για την οικοδόμηση ενός πνευματικού θησαυρού, ο οποίος, γιατί όχι, μπορεί να αποτελέσει, άξια παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενεές, οι οποίες μέσα από αυτή τη γνώση του παρελθόντος, θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον.

   Με «λογοτεχνικούς» χαιρετισμούς.

ΑΡΧΙΜΑΔΡΙΤΗΣ

π. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΙΤΣΕΛΛ

Θεολόγος-Συγγραφέας- Ιεροκήρυκας Ι.Μ.Κ.Κ

Τακτικό Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

  

Προηγούμενο άρθρο1η Ἀναπαράσταση τῆς Ναυμαχίας τοῦ Ναβαρίνου
Επόμενο άρθροΚύκλος Μάθησης:1ο Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Ο Δημήτριος Κομποχόλης κατάγεται από την Πάτρα, είναι φιλόλογος, απόφοιτος του τμήματος Πανεπιστημίου Φιλολογίας Πατρών (ειδίκευση Νεοελληνικές και Βυζαντινές σπουδές), μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Επιστήμες Αγωγής με θέμα τη «Διδακτική Γλώσσας και Λογοτεχνίας». Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην «Επιμέλεια και Διόρθωση κειμένων» και έχει εργαστεί ως Επιμελητής – Διορθωτής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες της Αχαΐας «Εκκλησιολόγος», «Πελοπόννησος», «Πρόταση των Νέων», όπου και δημοσιεύονταν κείμενά του. Το τρέχον διάστημα συνεργάζεται με την εφημερίδα «Η Γνώμη». Βραβεύτηκε για το σύνολο των κείμενων του από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.