Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 ώρα 20:30 στο ‘Ξενία’ στο Ρέθυμνο διάλεξη με τίτλο “Child Migrants in World Cinema” και ομιλήτρια την Καθηγήτρια Stephanie Hemelryk Donald.

Η ομιλία θα εξετάσει κινηματογραφικές ταινίες που αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα το θέμα της πατρίδας/σπιτιού και της παιδικής ηλικίας στην σύγχρονη εποχή της εξαναγκαστικής μετανάστευσης και του εκτοπισμού, εποχή κατά την οποία οι παγκόσμιες συγκρούσεις δημιουργούν εκατομμύρια περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες και η σχέση ανάμεσα στον κινηματογράφο και την ιστορική καταγραφή αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Σχετικά με την ομιλήτρια

Η Stephanie Hemelryk Donald είναι Καθηγήτρια Ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο New South Wales της Αυστραλίας όπου κατείχε τον τίτλο Future Fellow and Distinguished Professor του iCinema Research Centre. Στο παρελθόν διατέλεσε καθηγήτρια Κινεζικών Μελετών στα Media στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, Foundation Dean του Media and Communication στο Πανεπιστήμιο RMIT της Μελβούρνης και επισκέπτρια καθηγήτρια του Centre for World Cinemas στο Πανεπιστήμιο του Λιντς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στον κινηματογράφο, τα media και τις εμπειρίες των παιδιών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με έμφαση στον οπτικό πολιτισμό. Μερικά από τα βιβλία που έχει γράψει ή έχει επιμεληθεί είναι: Little Friends: Children’s Film and Media Culture in New China (2005), Tourism and the Branded City: Film and Identity on the Pacific Rim (συν-επιμέλεια, 2007), Inert Cities: Globalization, Mobility and Suspension in Visual Culture (συν-επιμέλεια, 2014), Childhood and Nation in Contemporary World Cinema: Borders and Encounters (συν-επιμέλεια, 2017) και There’s no Place like Home: The Migrant Child in World Cinema (υπό έκδοση, 2017).

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.