Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου:Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου:Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2017

18 – 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συμμετοχή της προϊσταμένης του Α.Μ.Η., σε διημερίδα στο Μουσείο Ακρόπολης

Στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης με θέμα “Αρχαιολογικές περιοδικές εκθέσεις: Ο ρόλος τους, καλές πρακτικές και η αθέατη πλευρά τους” θα παρουσιαστεί εισήγηση με τίτλο “Μόνιμη έκθεση Συλλογών και περιοδικές εκθέσεις στα Δημόσια Μουσεία: παράλληλες αφηγήσεις ή μία σχέση σε διαρκή διάλογο;”

 

19 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θεματικές ξεναγήσεις αφιερωμένες «Στην Ιέρεια των Ανέμων – Anemo Ijereia» 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2017: Πνοές Ανέμων», θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις αφιερωμένες «Στην Ιέρεια των Ανέμων – anemo ijereja», η μοναδική γραπτή αναφορά της οποίας φιλοξενείται στο μουσείο μας. Πώς απεικονίζεται ο… αόρατος άνεμος; Ίσως από ένα κυματιστό αιωρούμενο βόστρυχο, ίσως από ένα φουσκωμένο πανί.

Πρόγραμμα θεματικών ξεναγήσεων:

Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, 10:00 και 11:00: ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες.

Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 11.00 και 12.00: ξεναγήσεις στο ευρύ κοινό.

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Επετειακή εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου με θέμα «Κρητικές αρχαιότητες και έργα τέχνης στον καιρό του πολέμου: η περίπτωση του ζωγράφου Δημήτρη Σαριδάκη», Αίθουσα Εκδηλώσεων Α.Μ.Η., Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, 18:00 – 19:45.

Με αφορμή την ιστορική επέτειο θα αναφερθούν μαρτυρίες για την καταστροφή ή διαρπαγή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στη ζωή και το έργο του κρητικού ζωγράφου Δημήτρη Σαριδάκη, ο οποίος απώλεσε τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες τη συγκεκριμένη περίοδο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου.

 

30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διάλεξη του Δρ. Alessandro Greco (Πανεπιστήμιο της Ρώμης, La Sapienza), Αίθουσα Εκδηλώσεων Α.Μ.Η., Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, 18:30.

Τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων θα δοθεί διάλεξη του Δρ. Alessandro Greco (Πανεπιστήμιο της Ρώμης, La Sapienza) με θέμα «Η κυριαρχία της αισθητικής: η βιοτεχνία και η διαχείριση της υψηλής μόδας στη Μυκηναϊκή Κρήτη».

Ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Συνεχίζεται η υλοποίηση των δύο ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ “Βιωματικά Πολιτιστικά Περιβάλλοντα” και απευθύνονται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και του Γυμνασίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (τηλ. 2810 279064 και 279000. Υπεύθυνη: κ. Κλειώ Τζανάκη).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά άνω των πέντε ετών αναπτύσσει τη θεματική “Θεοί και ήρωες στο ΑΜΗ”. Με την καθοδήγηση των γονέων και τη βοήθεια ενός φυλλαδίου, τα παιδιά ανακαλύπτουν τους θεούς και τους ήρωες του αρχαίου ελληνικού κόσμου, μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με γνωστούς κρητικούς μύθους. Το φυλλάδιο διατίθεται στο εκδοτήριο εισιτηρίων στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

 Η είσοδος στο Μουσείο για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΥΠ.ΠΟ.Α. / Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξανθουδίδου & Χατζιδάκη

71202 Ηράκλειο, Κρήτη

Τηλέφωνο επικοινωνίας/ 2810 279 000

Email/ [email protected]

Website/ http://heraklionmuseum.gr/

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.