Θεατρική παράσταση «Σωκράτης Τώρα» από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης

Θεατρική παράσταση «Σωκράτης Τώρα» από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης

Μετά από 450 παραστάσεις και περισσότερους από 200.000 θεατές σε είκοσι χώρες το διαχρονικό έργο “Σωκράτης Τώρα” του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης με τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ Γιάννη Σιμωνίδη, έρχεται στον Θεατρικό Σταθμό Ηράκλείου στα πλαίσια του Μόνιτορ Φεστ 2017 την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 21.30

Το “Σωκράτης Τώρα” ξεκίνησε την διαδρομή του από τη Νέα Υόρκη, και το Greek Theater Foundation. Πρωταγωνιστής είναι ο Γιάννης Σιμωνίδης, ο βραβευμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός και δημιουργός του Greek Theater Foundation, ο οποίος αναδεικνύει την αιχμηρή λογική και τις αντιλήψεις τους αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, σε ένα έργο όπου χιούμορ και αμεσότητα κερδίζουν το κοινό. Μάλιστα, κορυφαία στιγμή της παράστασης είναι η συζήτηση που ακολουθεί μεταξύ των θεατών και του Γιάννη Σιμωνίδη.

Ο έντονα εκπαιδευτικός χαρακτήρας της παράστασης έχει αναγνωριστεί από κορυφαία πανεπιστήμια, όπου και έχει φιλοξενηθεί. Yale, Columbia, Michigan, Cambridge, Oxford και Edinburgh συνδύασαν την παράσταση με σεμινάρια, υπό τον συντονισμό του κου Σιμωνίδη, για την σωκρατική ηθική και την χρησιμότητά της στη σύγχρονη εποχή και τις νέες γενιές.

Σκεφτόμαστε. Αμφισβητούμε. Αλλάζουμε.

Στην Απολογία, όπως καταγράφηκε από τον μαθητή του Σωκράτη, Πλάτωνα, ο σοφός άνδρας της Αθήνας υπερασπίζεται τον εαυτό του ενάντια σε πολιτικά κατευθυνόμενες κατηγορίες για αθεϊσμό και διαφθορά των νέων. Ο Γιάννης Σιμωνίδης ζωντανεύει την εκκεντρική αλλά συγχρόνως μαγνητική προσωπικότητα του Σωκράτη και προσφέρει ένα βαθύτατα κοινωνικό, πολιτικό αλλά προ παντός ανθρώπινο έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ, την αμεσότητα και την απλότητα της θεατρικής του απόδοσης.

Το “Σωκράτης Τώρα” ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 250 θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βρετανία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ένας πολυτάλαντος ηθοποιός έχει θέσει ως αποστολή του να αποδείξει την ανυπέρβλητη δραματική δύναμη του αρχαίου φιλοσόφου

American Theatre, ΗΠΑ

Mια υπεράνθρωπη προσπάθεια εκ μέρους του πρωταγωνιστή σε έναν εκπληκτικό συντονισμό κειμένου, κίνησης και λόγου

Luxembourger Wort, Λουξεμβούργο

Ο Σωκράτης συγκλονίζει το θεατρικό κοινό ανά την υφήλιο

Gulf News, Ντουμπάι

Ενθουσίασε η Απολογία του Σωκράτη! Θύελλα χειροκροτημάτων για την εμπνευσμένη ερμηνεία του Γιάννη Σιμωνίδη

Sofia Timeς Bουλγαρία

Εύθυμο, ευφυές, συναρπαστικό!

Οdyssey, ΗΠΑ

Ηθοποιός: ο βραβευμένος με Εmmy, Γιάννης Σιμωνίδης

Σκηνοθέτης: o βετεράνος τoυ Broadway, Λουκάς Σκιπητάρης

Eνδυματολόγος: η βραβευμένη με Oscar & Τοny, Θεώνη Βαχλιώτη – Aldredge

Παραγωγή: Διεθνές Ελληνικό Θέατρο

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.