Μετά την πολυετή παρουσίαση της διδασκόμενης τραγωδίας του Ευριπίδη ΕΛΕΝΗ σε θέατρα της Αθήνας για το μαθητικό κοινό της πρωτεύουσας, οργανώσαμε  περιοδεία της ίδιας παράστασης για τους μαθητές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σύντομα θα επισκεφτούμε την περιοχή σας και σας προσκαλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον ώστε να συμπεριληφθεί το σχολείο σας στο πρόγραμμα της περιοδείας.

Με ειδικότερο στόχο την προαγωγή της θεατρικής παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης, αφιερωθήκαμε, από το 2001 ήδη, στα διδασκόμενα έργα του αρχαίου δράματος, με παραστάσεις που απευθύνθηκαν στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα επαινετικά σχόλια που έχουμε λάβει από την εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές και μαθητές) μας οδήγησαν να ανεβάσουμε και κατά τη φετινή θεατρική περίοδο την ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη, με νέα, ανανεωμένη παραγωγή, σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής και ερμηνευτικής προσέγγισης.

Την παράσταση προετοιμάσαμε, έχοντας ως γνώμονα και επιδίωξη τα ακόλουθα:

  • Την βαθύτερη κατανόηση τον διδασκομένου κειμένου, πράγμα που εξασφαλίζει την πρόσκτηση του διδακτικού αγαθού από την οπτικοακουστική επαφή με το έργο του Ευριπίδη.
  • Την παιδεία που προέρχεται από τον κόσμο των ιδεών της δραματικής ποίησης.
  • Την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια.
  • Την κατάδειξη των διαχρονικών αξιών της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μέσα από το συγκινησιακό βίωμα και τη διανοητική εγρήγορση, που το θέατρο γεννά.
  • Την προετοιμασία του εφηβικού κοινού για τον κόσμο του «θεᾶσθαι» τέχνη.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η παράστασή μας, δομημένη σε μια σύγχρονη, χωρίς ακρότητες, θεατρική φόρμα, σέβεται απολύτως το κείμενο. Ας σημειωθεί, εξάλλου, ότι η δική μας παράσταση παρουσιάζεται στο σχολικό βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας για την ΕΛΕΝΗ, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πιστεύοντας ότι ο συνδυασμός θεωρίας (διδασκαλία) και πράξης (θέατρο) οδηγεί σε πληρέστερη κατάρτιση τον μαθητή και τον καθιστά ευαίσθητο δέκτη του Ωραίου, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την παράστασή μας, έχοντας την βεβαιότητα της συμμετοχής σας σε ένα καλλιτεχνικό γεγονός που αναβαθμίζει την ποιότητα των σχολικών εκδηλώσεων.

Παρακαλούμε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα:

210 5711412, 210 6424414 και 6983362530. Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Πληροφοριακό υλικό μπορείτε να αντλήσετε από τη σελίδα www.facebook.com/Ελένη-του-Ευριπίδη.

20, 21 & 22/11: Ηράκλειο (Αστόρια), 23/11: Σητεία (Πολυκέντρο), 24/11: Ιεράπετρα (Πολιτιστικό Κέντρο), 27/11: Άγιος Νικόλαος (Rex), 28/11:), 29/11: Ρέθυμνο (Παντελής), 30/11 & 1/12: Χανιά [Σούδα] (Mega-play).

Ευχαριστούμε για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας.

Άρης Μιχόπουλος

Σκηνοθέτης

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.