Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και η Ερευνητική Μονάδα RUESHeL του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου συνδιοργανώνουν το 1ο Συνέδριο Διεπιστημονικών Προσεγγίσεων της μελέτης της Γλώσσας (1st Conference on Interdisciplinary Approaches to Linguistic Theory), που θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Οκτωβρίου 2017, στο Σπίτι του Πολιτισμού, (Εμμανουήλ Βερνάρδου 10, στο κέντρο του Ρεθύμνου).

Το συνέδριο, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του διεπιστημονικού διαλόγου, προβάλλει  τις προσεγγίσεις από διαφορετικά επιστημονικά πεδία που ερευνούν τα θέματα γλωσσικής λειτουργίας και ανάπτυξης: τη θεωρητική γλωσσολογία, τη γνωσιακή επιστήμη, την ψυχογλωσσολογία, τη νευρογλωσσολογία και την κλινική λογοθεραπεία. Η θεματική της πρώτης συνάντησης του Συνεδρίου Διεπιστημονικών Προσεγγίσεων της μελέτης της Γλώσσας εστιάζει στις μεθόδους αξιολόγησης της ανάπτυξης της τυπικής και της αποκλίνουσας γλώσσας.

Οι ομιλητές είναι σημαντικοί και διεθνώς αναγνωρισμένοι ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου. Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε, ως επίσημους προσκεκλημένους, τους:

Naama Friedmann (Tel Aviv University)

Kleanthes Grohmann (University of Cyprus)

Winfried Lechner (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Maria Kambanaros (Cyprus University of Technology)

Alec Marantz (New York University)

Liina Pylkkänen (New York University)

Uli Sauerland (Leibniz – Center of General Linguistics in Berlin (ZAS) Berlin)

Αρχόντω Τερζή (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Πάτρα)

Kazuko Yatsushiro (Leibniz – Center of General Linguistics in Berlin (ZAS) Berlin)

Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές και σε φοιτητές των πεδίων της γλωσσολογίας, νευρογλωσσολογίας, λογοθεραπείας, γνωσιακής ψυχολογίας, και εκπαίδευσης, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός διαδραστικού διεπιστημονικού περιβάλλοντος.

Γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για τις εγγραφές, το πρόγραμμα, κτλ. στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.phl.uoc.gr/confs/cialt1/

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.