Συνεχίζονται οι δράσεις που διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που πραγματοποιούνται από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου. Σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Κνωσός, Ηράκλειον, Χάνδακας: με το βλέμμα στη θάλασσα» είναι να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος ρόλος της θάλασσας στη διαμόρφωση της εξωστρέφειας και του κοσμοπολιτισμού της Κνωσού και των οικισμών που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στην παράκτια περιοχή του Ηρακλείου.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματισθεί οι εξής δράσεις:

30/9, 11:00 & 12:00: Θεματικές ξεναγήσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (Προϊστορικοί χρόνοι, Μινωική Συλλογή). Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

2/10, 19:00: Διάλεξη της Επίτιμης Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, κ. Ν. Δημοπούλου, με θέμα “Το επίνειο της Κνωσού στον Πόρο-Κατσαμπά: η πύλη της Μινωικής Θαλασσοκρατίας” στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Α.Μ.Η. (Αίθ. XXIV).

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.