Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Europe Direct–Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Ταχύρρυθμο εργαστήριο δώδεκα (12) ωρών δημιουργίας ταινιών για εκπαιδευτικούς σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, σχολικού έτους 2017-2018» με εισηγητή τον Κυριάκο Χαριτάκη, κινηματογραφιστή, μοντέρ. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μ. Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο) και ώρα 16:30-20:30. Στο εργαστήριο μπορούν να λάβουν μέρος είκοσι έξι (26) εκπαιδευτικοί που προέρχονται από διαφορετικές σχολικές μονάδες (να μην αποστέλλονται πολλά αιτήματα από το ίδιο σχολείο). Επίσης, προτεραιότητα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς που πρόκειται να αναλάβουν Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Α.Υ., Π.Ε., Π.Θ.) στο πλαίσιο του οποίου  θα εντάξουν τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, σποτ κ.ά.

 

Περιγραφή Εργαστηρίου (ώρα 16:30-20:30)

 

  • 9/10/ 2017: 1) Θεωρητικό μάθημα «Δημιουργία ταινιών σε σχολεία, για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

       2) Θεωρητική και τεχνική ανάλυση (σκηνή, πλάνο, σενάριο) της ταινίας Σούπερ   Στέφανος που γυρίστηκε με τους μαθητές του 25ου-27ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών με τίτλο: Camera On 2017.
Η εφαρμογή της θεωρίας στις μαθητικές ταινίες.

  • 11/10/2017: 1) Δημιουργία σεναρίου από το μηδέν. Πώς μπορώ εύκολα και δημιουργικά να  φτιάξω

  τo δικό μου σενάριο.

  • Οργάνωση σεναρίου για το γύρισμα.
  • 13/10/2017: 1) Γύρισμα και μοντάζ βασικών σκηνών.

      2) Πώς γυρίζω σωστά ένα διάλογο, πώς  γυρίζω μία σκηνή σε μία τάξη.

       3) Συγχρονισμός ήχου από εξωτερικό εγγραφέα στο μοντάζ (αναφορά στο 1ο μάθημα).                                

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στο https://goo.gl/forms/2sYoclNR8zx3F0hq1 έως και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 και θα σταλούν στα e-mails των σχολείων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2810-333778 & κιν. 6971899843 (Α. Ζαχαράτου) και 2810-333768 (Ε. Τσάκου).

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Κ. Χαριτάκη

 

Γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης αν και πάντα δηλώνει  «Χανιώτης» λόγω αγάπης του τόπου καταγωγής του. Πολλά χρόνια μετά και αφού έχει αναπτύξει σχέση, μεράκι για τον κινηματογράφο, διακρίνεται με την ομάδα του σχολείου του σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Απόφοιτος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του ΤΕΙ Κρήτης-Παραρτήματος Χανίων (νυν Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών). Έχει γυρίσει ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσικά βίντεο κλιπ, και έχει ενεργή συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων αλλά και σε κινηματογραφικά εργαστήρια στο εξωτερικό ως μαθητής και ως εκπαιδευτής.

Από το 2009 συνεργάζεται με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης στo πλαίσιο των CineΜαθημάτων. Από το 2013, διδάσκει κινηματογράφο σε σχολεία από όλη την Ελλάδα που επισκέπτονται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Από το 2016 είναι ενεργό μέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και των εκπαιδευτικών του δράσεων.

Από το 2016 συνεργάζεται με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου ως εισηγητής κινηματογραφικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, με συμβολή  στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών με τίτλο: Camera On 2017.

Έχει δημιουργήσει blog (schoolfilms.gr) το οποίο περιέχει τεχνικές και συμβουλές για τη δημιουργία σχολικών ταινιών, καθώς και ένα ψηφιακό οδηγό με τίτλο: Δημιουργία ταινιών σε σχολεία (για μαθητές και εκπαιδευτικούς).

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρακλείου  Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν.
Αγγελική Ζαχαράτου Νικόλαος Γιγουρτάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.