Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στο πλαίσιο της ανάληψης από τη Διεύθυνση του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Bringing Europe Home at School», διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Η διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής (Τέρμα Ολύμπου – Περιοχή Στρατώνων).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

1. Ταξίδι στον κόσμο της δεύτερης γλώσσας με όχημα την επικοινωνιακή προσέγγιση και οδηγό το κίνητρο
(Msc. Ιωάννα Kωστενίδου, Νηπιαγωγός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης)

2. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στα σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης: Πρακτικές ιδέες διδασκαλίας
(Msc. Κωνσταντίνος Ντίνας, Εκπαιδευτικός ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας)

3. Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και η Ελληνική Γλώσσα στο Δημοτικό: Συνοπτική παρουσίαση των ψηφιακών πόρων και εργαλείων του ΚΕΓ για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
(Θωμαΐς Ρουσουλιώτη, Διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας Α.Π.Θ., αποσπασμένη εκπαιδευτικός – επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΕΓ και Άννα Κοκκινίδου, αποσπασμένη εκπαιδευτικός – επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΕΓ, υποψήφια διδάκτωρ Δ.Π.Θ.)

4. Η δύναμη των λέξεων: Γεφυρώνοντας την απόκτηση της πρώτης και την εκμάθηση της δεύτερης γλώσσας
(Θωμαή Αλεξίου, επιστημονική συνεργάτιδα του ΚΕΓ, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τομέας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.