Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ με μοναδικό θέμα την πορεία της Σχολής στον ακαδημαϊκό χάρτη που διαμορφώνεται. Στη συνέλευση, με πρόσκληση του Προέδρου κ. Ψυχάρη,  παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΟΣΕΠ ΤΕΙ κ. Απόστολος Κοκκόσης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις αλλαγές που συντελούνται στον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης. Εξέφρασε τις απόψεις της ΟΣΕΠ ΤΕΙ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που έχουν γίνει αποδεκτές από τον Υπουργό Παιδείας καθ. Κ. Γαβρόγλου. Τόνισε δε, με ιδιαίτερη βαρύτητα, ότι η λήψη τόσο σοβαρών αποφάσεων εκ μέρους της ΔΕ για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ, ερήμην των Καθηγητών και του Διοικητικού Προσωπικού, αποτελεί μέγα ατόπημα και άκρως επικίνδυνη δημοκρατική εκτροπή.

Η προσέλευση των μελών του Συλλόγου στη συνέλευση υπερέβη το 70%. Με συντριπτική πλειοψηφία 92% τα παρόντα Μέλη του Συλλόγου ψήφισαν υπέρ της συμμετοχής της ΑΣΠΑΙΤΕ στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής(ΠΔΑ). Με την απόφαση αυτή, ο Σύλλογος των μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ επιδιώκει να αλλάξει σελίδα στην ιστορία της Σχολής διεκδικώντας γι αυτήν, το προσωπικό της και τους φοιτητές της ένα καλύτερο και αναβαθμισμένο αύριο, όπως ακριβώς είχε συζητηθεί και συμφωνηθεί με τον Υπουργό Καθηγητή κ. Γαβρόγλου τον περασμένο Ιούλιο στη συνάντηση που είχαν μαζί του μέλη ΔΣ του Συλλόγου.

Σημειώνεται ότι, κανένα Μέλος από τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν προσήλθε στη Συνέλευση παρότι είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και προσηκόντως. Ο Πρόεδρος, δε, της Διοικούσας Επιτροπής απέστειλε κατά την ώρα της Συνέλευσης ηλεκτρονικό μήνυμα περί της μη προσέλευσης του εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε τη διάθεση να παρευρεθεί και να συζητήσει με τα Μέλη του Συλλόγου. Τα εκλεγμένα όργανα της Σχολής, από τον περασμένο Μάϊο προσπαθούν να έρθουν σε διάλογο με τη ΔΕ αλλά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την προτροπή του στο μήνυμα αυτό να μην ληφθούν αποφάσεις μονοδιάστατης πολιτικής από τη Γενική Συνέλευση και η ανακοίνωσή  στο esos.gr στις 19-9-2017, συνθέτουν μία εξαιρετικά θλιβερή εικόνα άσκησης διοίκησης η οποία δεν συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και δεν συνάδει με την ιστορία της.

Είναι προφανές, ότι η ΔΕ προσπαθεί να τορπιλίσει την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ να διεκδικήσουν την αναβάθμιση της Σχολής. Με αδιευκρίνιστα κίνητρα και με βλαπτικό τρόπο, σε πλήρη δυσαρμονία με τα εκλεγμένα όργανα της Σχολής, η Διοικούσα Επιτροπή επιδιώκει να «παρασύρει» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην εκτίμηση πως ο ρόλος της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι να γίνει επιμορφωτικό κέντρο.

 

Κάθε μη ακαδημαϊκή και μάλιστα αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι μέχρι τώρα κινήσεις της ΔΕ αγνόησαν με προκλητικό τρόπο τη βούληση των μελών της Σχολής έχοντας ως αποτέλεσμα την αναστάτωση της σχολής και την πλήρη δυσαρμονία μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Έστω και τώρα καλούμε τα μέλη της ΔΕ σε άμεση συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου μελών ΔΕΠ  με μοναδικό στόχο τον από κοινού σχεδιασμό των βημάτων για την ένταξη αυτής στο ΠΔΑ. Το οφείλουμε στη Σχολή μας μα πάνω απ’όλα  στους φοιτητές μας.

Κάθε περαιτέρω προσπάθεια χρονοτριβής και αποπροσανατολισμού από τα μέλη της ΔΕ μόνο ως παράλειψη θα εκληφθεί και ως τέτοια θα θεωρηθεί.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   
 

Σαράντος Ψυχάρης

 

Βασίλειος Στεργιόπουλος

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.