1. Επίσημα η έννοια του Λαϊκισμού σημαίνει συμμετοχικότητα, συμβολή με θέση και άποψη στα πολιτικώς δρώμενα, πέρα από την επιταγή της ψήφου. Στο Χρωστάν (Χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης) η έννοια έχει αναχθεί σε επική καθότι ο καθείς πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει τα πολιτειακώς δρώμενα, καθότι έχει θέση και άποψη από το πόσο βούτυρο μπαίνει στο μπακλαβά μέχρι το ποιος εξουσιάζει τα υπόγεια νήματα της παγκόσμιας ιστορίας. Επίσης ο κάθε κάτοικος του Χρωστάν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει από πατίνι μέχρι διαστημόπλοιο.

2. Ο Λαϊκισμός χωρίς εχθρούς πεθαίνει ! Κάθε γνήσιος Λαϊκιστής είναι και προστάτης έναντι των ευπαθών λαϊκών ανθρώπων και ως τοιούτος οφείλει να έχει εχθρούς του λαού από τους οποίους θα τον προστατέψει. Τους μεγάλους λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ εξέθρεψαν οι εχθροί των συμφερόντων της Δεξιάς. Για τους μεγάλους Λαϊκιστές της Ενδημικής (Εσω) αριστεράς εχθροί ήσαν φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο καθώς και οι ξελιγωμένοι του ΠΑΣΟΚ. Για τους δεξιούς Λαϊκιστές εχθροί ήσαν οι εν τη παρούση εξουσία. Γενικώς όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως ανέδειξαν μεγάλες λαϊκίστικες φυσιογνωμίες οι οποίοι αναρριχήθηκαν ως προστάτες ενάντια στους εχθρούς.

3. Οι κορυφαίοι Λαϊκιστές ηγέτες ήσαν ό Αδόλφος Χίτλερ και ο Θέοντορ Ρούσβελτ με κατασκευασμένους εχθρούς τους Εβραίους αφενός και τους Κομμουνιστές αφετέρου.

4. Οι Λαϊκιστές είναι στον αντίποδα με τους διανοούμενους καθότι χρησιμοποιούν επίπεδο λόγου και επιχειρημάτων κατανοητό από πεντάχρονο παιδί, ενώ οι διανοούμενοι ασκούν σύνθετη σκέψη και πολυσύνθετο λόγο, ο οποίος στους Λαϊκιστές ακούγεται ως ξένη γλώσσα.

5. Είναι λάθος να θεωρούνται οι μεγάλοι Θρησκευτικοί ηγέτες όπως ο Μαχάτμα Γκάντι Λαϊκιστές καθότι, αυτοί είχαν την ικανότητα μέσα από απλές αλληγορικές ιστορίες να συμβολίζουν πολυεπίπεδες διδαχές προσλήψιμες αναλόγως του επιπέδου αντίληψης του προελκυόμενου.

6. Κορυφαία εκδήλωση Λαϊκισμού είναι η ενασχόληση με την προσωπική ζωή δημόσιων προσώπων προκειμένου να καταρρίψουν σημαίνουσες φυσιογνωμίες. Απαρχή της δράσεως αυτής αποτελεί το γεγονός ότι κάθε σκέψη ενός γνήσιου Λαϊκιστή πηγάζει από «σύνδρομο προβληματικής σεξουαλικότητας» κατά Φρόυντ με αποτέλεσμα να επιδιώκει την εξωστρέφεια ενός κατά βάση δικού του προβλήματος. Με άλλα λόγια όποιος το έχει «φχαριστηθεί» και είναι χορτασμένος από μικρός δεν κοιτάει από την κλειδαρότρυπα των γεγονότων !

7. Ο Λαϊκισμός δεν έχει καμία σχέση με επίπεδο μόρφωσης και οικονομικό στάτους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε τους μεγαλύτερους Λαϊκιστές το ίδιο συχνά στα σαλόνια των μεγαλοαστών όπως και στις παράγκες των Ρωμά καθώς επίσης το ίδιο επίπεδο Λαϊκισμού στις έδρες των πανεπιστημίων όπως και στα εργαστήρια ΕΠΑΛ Περιστερίου.

8. Τα χαμηλά ένστικτα του ανθρώπου στα οποία στοχεύει ο Λαϊκισμός είναι αυτά που κυριαρχούσαν σε πρωτόγονες φυλές του ΗΟΜΜΟ ΝΕΑNDERTAHL. To ένστικτο επίθεσης στην αντίπαλη ομάδα, ομαδοποίησης της ομήγυρης για επίτευξη συντονισμένης δράσης, μαζοποιημένη καθοδήγηση ενάντια στον οχθρό, πληροφορία κλειδαρότρυπας και το κυριότερο: ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΗΘΙΚΟΥ

9. Οι μεγάλοι λαϊκιστές ηγέτες χάιδευαν τα αυτιά του Popolo αναβιβάζοντας το ηθικό του κάνοντας τον να αισθάνεται κυρίαρχος μέσα στην ανημπόρια του. Κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.

10. Πως ξεχωρίζετε ένα Λαϊκιστή: α) Είναι ανίκανος να αναγνώσει ένα έργο τέχνης, β) Πιστεύει πως υπάρχει μία ευρεία εχθρική ομάδα ανθρώπων εκεί έξω. Γ) Τα παίρνει με τους διανοούμενους. Δ) Υπονοεί σαφή σωτήριο ηγέτη που έχει στα χέρια του τη λύση των εθνικών προβλημάτων του Χρωστάν. Ζ) Κάνει συσπείρωση και στράτευση οπαδών. Η) Μιλάει σε επίπεδο Α μόνον χωρίς κανένα συμβολιστικό στοιχείο του λόγου. Θ) Δεν έχει δει ταινίες των Φελίνι, Μπέργκμαν, Κασσαβέτης και πλειάδα άλλων «ανένταχτων» διανοούμενων της πιο λαϊκής τέχνης του σινεμά.

11. Αγαπώ τους Λαϊκιστές γιατί αν τους μισούσα, τότε σύμφωνα με το κριτήριο Νο 2 θα ήμουν Λαϊκιστής !

Προηγούμενο άρθροΛατινικά: Α´ Κλίση ουσιαστικών(ασκήσεις)
Επόμενο άρθροΕκδόσεις Αλεξάνδρεια:Προσεχείς Κυκλοφορίες | Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2017
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.