Τα αλισβερίσια των φροντιστών

Βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο του 2017
Οι εγγραφές στα φροντιστήρια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και αποτιμά ο κάθε φροντιστής την απόδοση της στοχοθεσίας της περιόδου των εγγραφών.

Περίμενε ο ταλαίπωρος να ευοδωθούν οι εξτρά ώρες που παρείχε στην προηγούμενη χρονιά. Περίμενε να εκτιμηθούν οι λαμπροί του καθηγητές. Περίμενε να αποδώσει η υψηλή οργανωτική του μανία. Καλά είναι όλα αυτά, αλλά υπάρχει κάτι που πάντα θα αποδίδει περισσότερο στην Ελληνική οικονομία. Και το όνομα αυτού: alιşveriş (Αλισβερίς – αγοραπωλησία τουρκιστί )
Τι πιο αποδοτικό από το να έχεις συγγένεια με διευθυντή εγγύς σχολείου, φιλία με καθηγητή σχολείου, συγγένεια με δημοτικό σύμβουλο, με παράγοντα της περιοχής, πάντα κατέχοντα δημόσια θέση ! Φυσικά, θα φροντίσεις πολλαπλά να καταφερθείς κατά του Ελληνικού αδηφάγου κράτους, παρά το γεγονός ότι φιλάς ποδιές ποικίλης δημόσιας εφύγρανσης προκειμένου να κουβαλήσεις κανένα πελατάκο.
Και ο άθλιος πελατάκος γιατί λες τότε θα έλθει σε σένα; Μα θα έλθει για να εξυπηρετήσει την επιθυμία του δημόσιου άρχοντα όπως και επί τουρκοκρατίας, μπας και κάποτε τον χρειαστεί. Υπάρχουν φροντιστές που δεν ξεκολλούν ολημερίς το ακουστικό από το συνδιαλομπλα μπλα μπλα με τον αξιότιμο κύριο φεσοφόρο εξουσιαστή με τον οποίο έχουν υπανδρευθεί και συνεσθίονται πλέον το γαμοπίλαφον.
Φαιδρότης εκατέρα είναι και έτεροι αξιότιμοι φροντιστές οίτινες αφενός οικτίρουν τον Μπαλτά στα περί αριστείας, όμως ευχαρίστως αριστεύουν εις το ηδύ αλισβερίσιον.
Προσωπικώς δεν δύναμαι να είπω αν θα άντεχα να μην ενδώσω εις ην περίπτωσιν είχον μπατζανάκην, κουνιάδο, σταυραδελφό, μέντορα, avatar διευθυντή σχολείου, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, καθηγητή σχολείου κ.λ.π. Βέβαια ακόμη χειρότερο θα ήταν να ψάχνω τάχαμου για ενδιαφερόμενο να παραλάβει μερικές ώρες ιδιαίτερων που δεν ξέρω τι να τις κάνω.
Αν εν Αθήναις υπάρχουν ελάχιστοι μη αλισβερισόμενοι καθότι δεν έτυχε, τουναντίον στην επαρχία το Αλισβερίσι είναι τέτοιας έκτασης κανόνας που δεν προκαλεί καμιά εντύπωση, ως απόλυτα φυσική δράση ! Αν για παράδειγμα ο προπονητής του Κατωμαγουλιακού είναι αραβωνιασμένος με μία μαθηματικό που διατηρεί γκρουπάδικο στην κεντρική πλατεία της κάτω Κουτσομαγούλας, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό, όλοι οι έφηβοι τους οποίους προπονεί να φοιτούν στο μαγαζί της αγαπημένης του. Αν πάλι τύχει να είναι και ο ανηψιός του Δημάρχου, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να μη στεριώσει κανένας άλλος στην πιάτσα!
Μετά τα ανωτέρω ας διδάξουμε αύριο τους μαθητές περί αριστείας !

 

https://www.facebook.com/manolis.manos.311/
Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις 227 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών
Επόμενο άρθροΓιατί είναι ο συνδικαλισμός σήμερα ανύπαρκτος;
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.