Κάθε φορά που κάποιος συνάδελφος αναπαράγει την ηχώ μιας κραυγής περί απόδοσης φόρων και εισφορών από τους φροντιστές, περί δημιουργίας θέσεων εργασίας κ.α., μου έρχεται στο μυαλό ο πακιστανός στο φανάρι έξω από το φροντιστήριο που εκλιπαρεί για το καθάρισμα του παρμπρίζ προσφέροντας δωρεάν καθάρισμα του πίσω παρμπρίζ σε όποιον οδηγό προσφέρει τα τριάκοντα λεπτά εντός τριάκοντα δευτερολέπτων.

Όχι άλλη κλάψα επιτέλους κύριοι περί της προσφοράς μας, έλεος πια η αντίδραση στην παραπαιδεία που μας έχει γίνει σαν εξαρτημένο ανακλαστικό κατόπιν σκαμπιλοειδούς ραπίσματος όπου μεταξύ μας μετά τα λέμε, μεταξύ μας τα ακούμε ! Και μ΄αρέσουν και τα γράμματα προς υπουργό, υφυπουργό, πρωθυπουργό λες και κάποιος θα τα δει !

Ο Νικολό Μακιαβέλλι, θεωρούσε ύψιστη των τεχνών την τέχνη του πολέμου ! Ο λόγος της τοιαύτης αναγνωρίσεως εκ μέρους του έγκειται, στο ότι χρησιμοποιούνται οι ποικιλομορφότερες των μεθόδων ! Ας ξεκολλήσουμε από τα τανκς και τα μυδράλια και ας επικεντρωθούμε σε σχεδιασμούς. Ας σχεδιάσουμε επιτέλους μία στρατηγική, ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ – ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ !

Σύμφωνα με τον Σουν Τζου, μέγα κινέζο στρατηλάτη, δεν ξεχωρίζεται εύκολα στην έξυπνη μάχη η φάση της διπλωματίας από τη φάση του πολέμου ! Το ίδιο πίστευε και ο Βαρόνος φον Μπισμαρκ !

Ας ξεδιπλώσουμε λοιπόν ένα Μακιαβελικό σενάριο από τα δεκάδες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν !

Φάση 1η: Ο Σύλλογος φροντιστών Βορείου Ελλάδος εκδίδει βιβλίο σχετικό με την ιστορία των φροντιστηρίων στο οποίο δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην αριστερή καταβολή των φροντιστών των sixties λόγω μή διορισμού κ.λ.π. (εννοείται ότι οι όποιες αγκυλώσεις κάποιων φροντιστών περί του θέματος αγνοούνται εν όψει του στόχου) Η Βόρεια Ελλάς εν προκειμένω εξυπηρετεί όχι μόνο δια του πάθους του Γιώργου Κωνσταντάρα, αλλά και δια της παραπλανητικής αποκεντρωτικής θεωρήσεως εκ του στιγμοειδούς Αθηναϊκού κέντρου !

Φάση 2η: Η Βόρεια Ελλάς διαθέτει τις δυνάμεις της όχι για να αποδώσει πιστά τη μετάφραση του Πρωταγόρα στις πανελλαδικές αλλά για να γίνει ανάλογο αφιέρωμα στην ΕΤ3 με ανάλογους προσκεκλημένους.

Φάση 3η: Μετά την πρώτη διείσδυση σε φροντιστηριακό αφιέρωμα, από τη Βόρεια Ελλάδα, επιχειρείται ανάλογο αφιέρωμα με συναφές περιεχόμενο, όπως «Τα ξυπόλυτα τάγματα των φροντιστών» «οι αποβληθέντες» κ.α. στην κατωφερή ΕΤ1-2 όπου δαπανάται ενέργεια όχι μόνο για να χαρακτηριστούν τα θέματα «για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους»

Φάση 4η: Οι όποιοι των όποιων γνωστοί άγνωστοι κυβερνητικοί και μη δεν αναλώνονται επί ιδίοις όμασι αλλά επί το συλλογικότερον δια την συμμετοχήν επί των αφιερωμάτων.

Φάση 5η: Κυκλοφορούν συντονισμένως και καταιγιστικώς περί τα είκοσι διαφορετικά άρθρα – αφιερώματα με αφορμή τις δύο εκπομπές και αναρτώνται σε Lifo, Liberal, Protagon και ποικίλα άλλα blogs !

Φάση 6η (κατόπιν εκπομπής) Παραδίδεται στα κρατικά κανάλια, φίλμ αφιέρωμα στον Λευτέρη Τσίλογλου με ζωντανές συνεντεύξεις κ.λ.π.

Επιδιώκεται εν προκειμένω η ταυτοποίηση της απαξίωσης των φροντιστών από την «αριστερή» πολιτεία να γίνει συνώνυμη με την απαξίωση των εκδιωχθέντων ιδρυτών των φροντιστηρίων.

Φυσικά υπάρχουν θεωρητικώς άπειρα σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν όταν θα στεγνώσει η βρεχθείσα εμπροστέλλα των δακρύων. Ανάλογα σενάρια εστίασης της προσοχής μπορούν να γίνουν και στη μετά Τσίπρα εποχή !

Βέβαια κανένας σχεδιασμός ανάλογος δεν πρόκειται να γίνει για τους εξής λόγους:

1ος ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΩ ΕΓΩ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ ΕΣΥ !

2ος:ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ?

3ος: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ?

4ος: Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΩ !

Προηγούμενο άρθροΑντίο κ. Γαβρόγλου!
Επόμενο άρθροΕτήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή (2017-2018)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.