Από τα πρώτα κιόλας στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο παιδείας για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει για το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει ένα ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, που δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο που έχουν ανάγκη.

Πάνω στα ήδη τσακισμένα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών η κυβέρνηση ετοιμάζεται να “χτίσει” ένα σχολείο “σκληρότερης αρένας ανταγωνισμού” μεταξύ των μαθητών, ακόμα πιο εξοντωτικό, με περισσότερα εμπόδια, πιο έντονα εξεταστικό κέντρο, με περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου κι όποιος αντέξει… Γιατί είναι ξεκάθαρο πως όταν σε μια ταξική κοινωνία το σχολείο γίνεται πιο σκληρό και πιο ανταγωνιστικό, αυτοί που θα την πληρώνουν είναι οι οικονομικά αδύναμοι, δηλαδή οι εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές σε αγωνιστικό συναγερμό από το πρώτο κιόλας κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς! Και οι περσινοί μαθητικοί αγώνες, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, αποδεικνύουν πως ποτέ οι μαθητές δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.  να τσακίσουν τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη ζωή και το μέλλον τους.

Μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό τους αγώνα να δώσουν και φέτος μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της και να παλέψουν για το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Για ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα, που δεν θα κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη, που δεν θα τους διαχωρίζει, αλλά θα μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο που δεν θα αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν “παπαγαλάκια” και “μέσους όρους βαθμολογιών”, αλλά θα βάζει τις βάσεις για ανθρώπους δημιουργικούς, με κριτική σκέψη, μορφωμένους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.