Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κυρία Νίκη Κεραμέως, μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις προτεινόμενες αλλαγές σχετικά με το Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις, τελικά η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά τις διπλασιάζει, βαφτίζοντάς τες “κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις”. 

Προσθέτει, έτσι, νέα βάρη σε μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους,  χωρίς να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για το Λύκειο του 21ου αιώνα. 

Η ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου,  προϋποθέτει πρώτα από όλα, την αξιολόγηση του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών. 

Αυτή είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να έχουμε ένα ελεύθερο, δημιουργικό σχολείο ίσων ευκαιριών, κοινωνικής κινητικότητας, ουσιαστικής μόρφωσης».  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.