Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, και οι Αναπληρωτές Τομεάρχες κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, συνυπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με την πορεία υλοποίησης της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων έχει ήδη εξαγγελθεί από την -ομολογουμένως παράδοξη, εντός της ίδιας κυβερνητικής θητείας- διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Δεκέμβριο του 2016, δέσμευση που έχει πολλάκις επαναληφθεί.

Ωστόσο, προ των πυλών της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχει δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο το πλαίσιο υλοποίησης ενός συστήματος εσωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν τον Υπουργό αν προτίθεται πράγματι το Υπουργείο να διεξαγάγει την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων κατά το εντός ολίγων ημερών αρχόμενο σχολικό έτος 2017-2018, και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και ποιο το ακριβές πλαίσιο υλοποίησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Θα υλοποιηθεί φέτος η αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων;

Η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων εξαγγέλθηκε ήδη κατά την -ομολογουμένως παράδοξη, εντός της ίδιας κυβερνητικής θητείας- διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Δεκέμβριο του 2016.

Τον Ιανουάριο του 2017, ο Υπουργός σε συνέντευξή του δήλωνε πως: «από το νέο σχολικό έτος, μετά από συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς φορείς, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αυτοαξιολόγησης».

Στο πλαίσιο του Τριετούς Σχεδίου για την Εκπαίδευση που συμφωνήθηκε με τους «θεσμούς» και ανακοίνωσε το Μάιο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, όπως ρητώς αναφέρεται, η διασφάλιση της παιδαγωγικής αυτονομίας της σχολικής μονάδας και η αυτοξιολόγηση του έργου της, προβλέπεται η εισαγωγή της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών δομών το σχολικό έτος 2017-2018.

Ωστόσο, προ των πυλών της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχει δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο κανένα πλαίσιο υλοποίησης ενός συστήματος εσωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται πράγματι το Υπουργείο να διεξαγάγει την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων κατά το εντός ολίγων ημερών αρχόμενο σχολικό έτος 2017-2018, και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και ποιο το ακριβές πλαίσιο υλοποίησης;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας

Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς

Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας

Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.