Η Ελληνική κοινωνία είναι φλογισμένα θυμωμένη τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ευέξαπτος, καθότι η παραμικρή αφορμή ξεχειλίζει το ποτήρι με το συμπιεσμένο θυμό. Απανταχού της επικρατείας υπάρχουν ανθρώπινες χειροβομβίδες με απασφαλισμένη την περόνη έτοιμες να εκραγούν. Παντού επικρατεί κλίμα κατάκρισης και μίσους προς κάθε κατεύθυνση.
Έτσι, η στέρηση εισοδήματος, η ανέχεια, η κακοπέραση, η απειλή για χειρότερα, έχουν κάνει τον κόσμο να:
1. Είναι έτοιμος να στραγγαλίσει τον τυροπιτά του Γρηγόρη γιατί είναι ξεραμένη η τυρόπιτα.
2. Διπλοφασκελώνει κάθε στραβοτιμονιά του προπορευόμενου οχήματος.
3. Είναι έτοιμος να σηκώσει από το γιακά πίσω από το γκισέ κάθε δημόσιο υπάλληλο που θεωρεί ότι τον γδύνει μέσω των φόρων που πληρώνει για τη μισθοδοσία του.
4. Δημιουργεί εκτονωτικές δολιοφθορές στα αμάξια των ανύποπτων κακομοίρηδων που έτυχε να του παρεμποδίζουν το γκαράζ του.
5. Βρίζει τους πάντες και καταριέται γιατί του ψαλίδισαν τη σύνταξη.
6. Χωρίζει το σύζυγο ή τη σύζυγο για να μην απειλείται η περιουσία της – του και δημιουργεί εστίες πυρός με το παραμικρό.
Ο διαταραγμένος ως άνωθεν κοινωνικός ιστός εμπεριέχει εν πολλοίς άτομα που κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα, ξερνώντας δηλητήριο προς κάθε κατεύθυνση, αγνοώντας ότι οι ψυχικές νόσοι εκδηλώνονται κάτω από στρες, καθότι αν το άτομο περνάει μέγκλα, δεν εμφανίζει συχνά επεισόδια μίσους.
Είναι σε όλους γνωστό, ότι δεν πρέπει να στρεσάρεις έναν παλαβό. Κάθε φορά λοιπόν που θα δείτε άτομο με υπερβολικό δηλητήριο, τότε το πιο πιθανό είναι να πάσχει από στέρηση κάποιου νευροδιαβιβαστή όπως η σεροτονίνη ή η ντοπαμίνη, πράγμα που τον οδηγεί σε ακραίες εκφάνσεις θυμού.
Η πλέον ακραία τέτοια κατάσταση λέγεται διπολική διαταραχή, κατά την οποία το άτομο περιέρχεται σε κατάσταση μανίας, βλέποντας παντού εχθρούς, στην πολιτική ζωή, στους συναδέλφους, στους συγγενείς, στους αγνώστους κ.α. Σε κορυφαία κατάσταση μανίας, δημιουργεί τεχνητά επεισόδια για να προβεί σε επιθετικές πράξεις.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του «Νταή του Καλλιμάρμαρου» που επιτέθηκε στη γυναίκα του μπροστά σε χιλιάδες θεατές και ο κόσμος νόμιζε ότι είναι απλά ένας βάναυσος σύζυγος !
Άποψή μου είναι, ότι η Ελληνική κοινωνία πάσχει από διπολική διαταραχή, (μανιοκατάθλιψη) από γονιδιακής καταβολής ! Αυτό προϊδεάζεται από τα συμπτώματα της ψυχικής αυτής νόσου που είναι:
1. ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΑΝΙΑΣ: Θέλουν να ξεσκίσουν, να καταστρέψουν, να ανατρέψουν, να καταρρίψουν.
2. ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ: Κλαίνε, αρχαία τραγωδία, χτυπιούνται, μοιρολογούν τη μοίρα τους.
3. ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εμείς είμαστε κι οι άλλοι δεν είναι τίποτα, χαζοφράγκοι, σαν την Ελλάδα δεν είναι πουθενά, εδώ γεννήθηκαν όλα, οι άλλοι ήταν στα δέντρα κ.λ.π.
4. ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ: Φταίνε οι Αμερικάνοι, φταίει η τουρκοκρατία, στο υπέδαφος έχουμε μυθικούς θησαυρούς, φταίνε οι ξένοι που εποφθαλμιούν, φταίνε οι εξωγήινοι, καταγόμαστε από τους *Ελ*, οι Ρώσσοι θα μας δώσουν την πόλη κ.λ.π.
5. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ: Είμαι αριστερός αλλά θέλω να ζω καπιταλιστικά. Είμαι δεξιός αλλά καμαρώνω για τον αριστερό μου πατέρα κ.λ.π. Είμαι σοσιαλιστής αλλά απαξιώνω κάθε τι δημόσιου χαρακτήρα.
Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα χείμαρρο μίσους στον εαυτό σας ή στους άλλους, αναρωτηθείτε για τα επίπεδα της σεροτονίνης που καθορίζουν και τα επίπεδα της ψυχικής νόσου !

Προηγούμενο άρθροΔεν με χωράει το χωριό μου
Επόμενο άρθροΈναρξη ηλεκτρονικών αιτήσεων στα Δημόσια ΙΕΚ
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.