Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον φορέα Νέας Γενιάς, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και της Διαχειριστικής Αρχής, καλούν τους Δήμους της επικράτειας σε υποβολή αίτησης συμμετοχής στην Πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση», προκειμένου να υλοποιήσουν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Χρήστος Πιλάλης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στο xenesglosses.eu  αναμένεται σύντομα η προκήρυξη για τις θέσεις εκπαιδευτών στα προγράμματα των Δημοτικών ΚΔΒΜ.

Ο κ. Πιλάλης  παρέθεσε και τεχνικά στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα που αφορούν τους υποψήφιους εκπαιδευτές για τη «Νέα Φάση του προγράμματος. Συγκεκριμένα:

Τα στελέχη, η ομάδα έργου και οι εκπαιδευτές που παρέχουν υπηρεσίες στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και στο εν λόγω Πρόγραμμα, επιλέγονται κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η οποία διέπεται από τις αρχές της δημοσιότητας, της διαφάνειας των διαδικασιών και της ίσης μεταχείρισης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ «έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ομάδας έργου και αναμένεται η ανάρτηση οριστικών πινάκων επιλογής».

Το ΦΕΚ  σχετικά με τα κριτήρια πρόσληψης των Εκπαιδευτών εκδόθηκε στις 31/7/2017 και θα  ακολουθήσει η προκήρυξη των Εκπαιδευτών και των Περιφερειακών στελεχών, μέχρι τέλος του μήνα Αυγούστου.

Η παράταση εφαρμογής του νόμου για πρόσληψη μη πιστοποιημένων εκπαιδευτών άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΚΔΒΜ

Ο τρόπος στελέχωσης των Κ.Δ.Β.Μ. και των e-Κ.Δ.Β.Μ. με εκπαιδευτές ενηλίκων θα γίνει με την ακόλουθη διαδικασία:

  1. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα προβεί σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτών ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ.
  2. Η αίτηση των υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986, για την επιλογή τους στα ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ θα υποβληθεί σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
  3. Με την αίτησή τους οι υποψήφιοι για τα ΚΔΒΜ θα δηλώσουν την ειδικότητα και μία Περιφερειακή ενότητα και για τα e-KΔBM θα επιλέξουν μια ειδικότητα. Στη περίπτωση κατά την οποία δεν επαρκούν οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας θα χρησιμοποιηθούν οι πίνακες των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.
  4. Οι υποψήφιοι για τα ΚΔΒΜ θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά Περιφερειακή Ενότητα ανάλογα με την ειδικότητά τους σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα μοριοδότησης.
  5. Οι υποψήφιοι για τα e-KΔBM θα καταταγούν σε δύο (2) αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανάλογα με την ειδικότητά τους σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα μοριοδότησης.
  6. Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι κατατάσσονται στο τέλος του κάθε αξιολογικού πίνακα αντίστοιχα.
  7. Οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση του υποψηφίου θα κατατίθενται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
  8. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων σε όλες τις δημόσιες δομές Δια Βίου Μάθησης, ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο Τομέα, Ν.Π.Ι.Δ. (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 31 του ν. 3528/2007) και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.
  9. Όσοι είναι μέλη ομάδων έργων στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙΜ δεν δικαιούνται να εργάζονται ως εκπαιδευτές ενηλίκων στα ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ. 10. Η επιλογή των εκπαιδευτών ενηλίκων θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα ΚΔΒΜ ΕΛΚΕΔΙΜ, αδειοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης από τον ΕΟΠΠΕΠ, υλοποιούν εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα διάρκειας 300 ωρών στη θεματική κατηγορία «Εκπαίδευση Ενηλίκων» και συγκεκριμένα  στα αντικείμενα :

  • Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων

                   &

  • Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

    Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων,  ενώ σύμφωνα με το ΦΕΚ 2678/Β/31-7-2017 το κάθε σεμινάριο  μοριοδοτείται με τον μέγιστο αριθμό των 3 μορίων στην κατηγορία «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ» για τους υποψήφιους εκπαιδευτές ΚΔΒΜ και e-ΚΔΒΜ , όπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα.

    Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 300 ώρες και η παρακολούθηση τους πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.  Με την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται  η αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.

    Η έναρξη των τμημάτων αναμένεται  στις αρχές Σεπτεμβρίου με κόστος παρακολούθησης 220 ευρώ έκαστο.

    Για παροχή πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα «Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων» παρακαλείσθε να συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ΕΔΩ και άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    Για παροχή πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» παρακαλείσθε να συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος  ΕΔΩ και άμεσα εκπρόσωπος των ΕΛΚΕΔΙΜ θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.