Προέρχεστε από τον ακαδημαϊκό χώρο. Ποια είναι η άποψή σας για τα ελληνικά πανεπιστήμια και το επίπεδο της μόρφωσης που αυτά παρέχουν;

Η προσωπική μου άποψη ταυτίζεται απολύτως με αυτήν που αβίαστα προκύπτει από την πραγματικότητα: οι Έλληνες φοιτητές που τελειώνουν το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι περιζήτητοι σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου αλλά και στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Αυτό τα λέει όλα. Επιπλέον, όπως ξέρετε, τα ελληνικά πανεπιστήμια κατέχουν υψηλές θέσεις στις παγκόσμιες λίστες αξιολόγησης των ιδρυμάτων. Είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα ως προς τις επιτυχίες τους για διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων. Και επειδή είμαστε στον έβδομο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ας τονίσουμε ότι αυτό δεν έγινε λόγω της βοήθειας που έδωσε η Πολιτεία αυτά τα χρόνια στους πανεπιστημιακούς και τους ερευνητές. Είναι κατόρθωμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μου καθηγητών, των νέων ερευνητών και όλων όσοι σιωπηλά αποφάσισαν ότι σε αυτούς ανήκει η ευθύνη να μην λυγίσουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά μας Κέντρα. Η πολιτεία τους οφείλει ένα γενναιόδωρο ευχαριστώ. Σ’ αυτούς το οφείλουμε γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο σε μία χρεωκοπημένη χώρα να καταφέρεις με λιγότερα χρήματα να κρατήσεις σε ένα υψηλό επίπεδο την πανεπιστημιακή μόρφωση. Αυτή, όμως, η αναγνώριση του αποφασιστικού ρόλου των καθηγητών και ερευνητών πάει μαζί με τη δημόσια δέσμευση ότι θα κάνουμε το παν να επαναφέρουμε μία καθημερινότητα που θα κυριαρχείται από ακαδημαϊκούς κανόνες. Το επιχειρούμε με τον νόμο που ψηφίστηκε. Το ενισχύουμε και με την πρόσθετη οικονομική επιχορήγηση που θα έχουν τα ΑΕΙ.

Από τη συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.