Για έκτη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει απογευματινό τμήμα ενηλίκων αφιερωμένο στη Δημιουργική Γραφή και προσκαλεί παλιούς και νέους φίλους στον ανανεωμένο κύκλο συναντήσεων που προγραμματίζεται για το 2017-2018.

Οι Συναντήσεις Δημιουργικής Γραφής έχουν σαν στόχο να συστήσουν ένα διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων περί της γραφής και της καλλιτεχνικής έκφρασης γενικότερα ως τρόπου με τον οποίον οι δημιουργοί δεν περιγράφουν απλώς ένα περιβάλλον ή αφηγούνται μια ιστορία, αλλά παρεμβαίνουν δυναμικά σε αυτά και τα αναδημιουργούν. Ταυτόχρονα έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αλλάξουν το βλέμμα τους στα κείμενά τους, αποκτώντας τα εργαλεία ώστε να τα γνωρίσουν καλύτερα, συνείδηση και κριτική ματιά για να τα κρίνουν και να τα αποδεχτούν όπως πραγματικά είναι. Έτσι, εκτός από δημιουργικότεροι και ακριβέστεροι στην καλλιτεχνική αναπαράσταση της δικής τους πραγματικότητας, θα γίνουν και επαρκέστεροι αναγνώστες.

Οι συναντήσεις συντονίζονται από τον Φίλιππο Μανδηλαρά και πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας στον Πειραιά. Θα συσταθούν δύο ετήσιοι κύκλοι συναντήσεων. Ο πρώτος κύκλος (Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018) περιλαμβάνει 30 συναντήσεις των τριών ωρών (σύνολο 90 ώρες, κόστος 300 ευρώ).

Για τη συμμετοχή σε κάθε κύκλο ζητείται δείγμα πρόσφατης γραφής. Η αποστολή του δείγματος, συνοδευόμενο από σύντομο βιογραφικό, γίνεται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση [email protected], μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2017. Το δείγμα δεν επιστρέφεται.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς είναι συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με πολλούς τίτλους και βραβεία στο ενεργητικό του. Έχει σπουδάσει Σύγχρονη Γαλλική Λογοτεχνία στη Σορβόννη κι έχει εκπαιδευτεί στη Δημιουργική Γραφή στο κέντρο Aleph, στο Παρίσι. Ασχολείται από το 1998 με τη Δημιουργική Γραφή για παιδιά συντονίζοντας εργαστήρια σε σχολεία και συλλόγους, επιμορφώνοντας εκπαιδευτικούς και συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια. 

Πληροφορίες: Γραμματεία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 17.00

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς

Τηλ.: 210 4297540-1 -2, Fax: 210 4296024, E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.laskaridou.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.