Στον Σωλήνα κατάφερα να βρω ολοκληρωμένες συνολικά δεκαεπτά (17) παραστάσεις του Ευριπίδη

από έντεκα έργα, ανάμεσα στις οποίες είναι, κατά μεγάλη μας τύχη, και η κορυφαία ευριπίδεια αναβίωση όλων των εποχών, οι Ικέτιδες του Νίκου Χαραλάμπους (κατ᾽ ακρίβεια, η αναβίωση της παράστασης).

Δεν εντοπίστηκαν ολοκληρωμένες παραστάσεις της Ανδρομάχης, της Άλκηστης, της Ηλέκτρας, των Ηρακλειδών, του Ηρακλή, του Κύκλωπα και του ψευδεπίγραφου Ρήσου, που σπανίως παίζεται. Ισχύει η παράκληση προς τους φίλους του ιστολογίου, αν υπάρχουν παραστάσεις αυτών των έργων σε ολοκληρωμένη μορφή κάπου στο διαδίκτυο, να τις υποδείξουν.

Δείτε:

Με την ολοκλήρωση του αφιερώματος επαναλαμβάνουμε σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα αυτό που γράψαμε στο πρώτο μας κείμενο:

Νοείται ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς και τους λοιπούς συντελεστές των παραστάσεων. Το ιστολόγιο αυτό απλά αναδημοσιεύει τους συνδέσμους προς το YouTube. Αν οποιοσδήποτε από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων θεωρεί ότι η ανάρτηση αυτή τον θίγει καθ᾽ οιονδήποτε τρόπο, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου και θα αφαιρέσω αμέσως τον σχετικό σύνδεσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει στις κατατακτήριες εξετάσεις
Επόμενο άρθροΕικόνες και σχήματα βιβλίου…
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.