Δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης με σπάνιες εκδόσεις

Δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης με σπάνιες εκδόσεις

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ψηφιακή βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτης με θέμα «Η ιστορία και η διακίνηση του διδακτικού βιβλίου στο Ζαγόρι. Καταγραφή, ψηφιοποίηση και ανάδειξη της φυσιογνωμίας των συλλογών». Η εν λόγω μελέτη υλοποιήθηκε μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου μας με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη του Ιδρύματος κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου. Στην ψηφιακή βιβλιοθήκη που είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του Πανεπιστημίου μας δια του συνδέσμου http://dsl-zagori.project.uoi.gr περιλαμβάνονται καταλογογραφημένα και ψηφιοποιημένα (μερικώς ή πλήρως) βιβλία και συλλογές σπάνιων εκδόσεων που ευρίσκονται σε σχολικά κτίρια του Δήμου Ζαγορίου. Πρόκειται για μια συναγωγή βιβλίων με ποικίλη γεωγραφική προέλευση από πόλεις και τυπογραφεία της δυτικής, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης καθώς και του νεοσύστατου ελληνικού κράτους με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο έως τα μέσα του 20ου αιώνα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων: εγχειρίδια γραμματικής (ελληνικής και ξένων γλωσσών), επιστολογραφίας, ρητορικής, ιστορίας, φιλοσοφίας, θεολογίας και ασκητικής, παιδαγωγικής, μυθολογίας, γεωγραφίας, φυσικής και αστρονομίας, γεωμετρίας και αλγέβρας, εμποριολογίας καθώς και εκδόσεις αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Νεοελλήνων και Φαναριωτών, Λατίνων και δυτικο-ευρωπαίων, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά και διάφορες μελέτες.

http://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2017/07/Ψηφιακή-Βιβλιοθήκη_28-7-2017.pdf

Ιωάννινα, 28 Ιουλίου 2017

Από την Πρυτανεία

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.