Κύριε Υπουργέ

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι οι λιγότερες της τελευταίας πενταετίας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμάει ότι ο αριθμός αυτών των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν καθορίστηκε με βάση τα πραγματικά κενά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, και την μη κάλυψη αυτών των κενών και επομένως την μη εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων την επόμενη σχολική χρονιά και το ότι   εκατοντάδες συνάδελφοι με σοβαρότατα προβλήματα παρέμειναν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταθέτει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το ζήτημα των αποσπάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά κενά στην Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα προτείνουμε :

  • Άμεση ανακοίνωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους φορείς.
  • Άμεση ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ για τις κοινές ειδικότητες, δεδομένου ότι οι αποσπάσεις της ανωτέρω κατηγορίας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.
  • Δεύτερος κύκλος αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ εντός του δεύτερου 15μερου του Αυγούστου. Οι αποσπάσεις αυτής της κατηγορίας θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουν ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους (01/09/2017). Το εύρος των ανωτέρω αποσπάσεων επιβάλλεται να απαντά στο ζήτημα των εκατοντάδων κενών (οργανικών ή λειτουργικών).

Για να δείτε το έγγραφο σε Pdf…..ΕΔΩ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.