Ας αναλύσουμε αγαπητοί μου όσα κοινωνιολογικώς εκπληκτικά συμβαίνουν στο facebook κατά τη θερινή περίοδο. Και η οργανωτική μας μανία μας επιβάλει να ταξινομήσουμε ίνα μη τρελαθώμεν !
Διακρίνουμε λοιπόν αρχικά τις εξής κατηγορίες χρηστών:
1. Ο «καταγράφω κάθε γαστρονομική μου δραστηριότητα».
Ανεβάζει συστηματικά τα πιάτα που του σερβίρουν, με το γεμιστό μπιφτέκι πριν και μετά την τομή του μαχαιριού, με τον υδρατμό από το σαγανάκι φέτα να θαμπώνει το φακό του κινητού, με το παγωτό Σικάγο πριν και μετά το λιώσιμο, όπου πριν σχολιάζει: -ήρθε επιτέλους και μετά σχολιάζει: -Νάταν κι άλλο. Το είδος αυτό χρήστη facebook και Instagram έχει λανθάνουσα μνήμη της μαμάς του που ελέγχει το φαγητό του από το καλαθάκι στο νηπιαγωγείο μέχρι το Selene στη Σαντορίνη, όπου πιστεύει μάλλον, ότι η μαμά του από το υπερπέραν θα δώσει έγκριση μέσω διαδικτύου.
2. Η «Δες με πόσο ωραία είμαι τώρα που μαύρισα».
Συχνά είναι με γυναικοπαρέα και φωτογραφίζεται στον καθρέπτη του ενοικιαζόμενου δωματίου. Ακολουθούν 458 likes τα οποία μετράει ένα – ένα συνέχεια μέχρι τις 4 το πρωί που πηγαίνει για ύπνο. Αφού έχει εφησυχασθεί και έχει ανεβάσει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο του Instagram έχει πλέον μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους άντρες που την προσεγγίζουν. Μέχρι τις 4 το πρωί μιλάει και με τις παρέες της αλλά συνήθως οι δυνατότητες περιορίζονται στις 30 λέξεις. Η φωτογραφία προφίλ είναι τόσο πειραγμένη που δεν αναγνωρίζεται. Συχνά στο πείραγμα της φωτογραφίας ξεφεύγουν και λάθη όπως το να εμφανίζεται από το πολύ αδυνάτισμα με λαιμό πτηνού φλαμίνγκο.
3. Ο «Δεν βάζω τίποτα παραπάνω από την οικογένεια μου».
Φωτογραφίζεται με την κόρη του λίγο πριν φύγει το δοντάκι και λίγο μετά που το νινί του έκλαψε που έφυγε το δοντάκι του. Φωτογραφίζεται με τη γυναίκα του να της έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα στην ταβέρνα, φωτογραφίζει την οικογένεια κάθε φορά που μπαίνουν στο αμάξι κρατώντας το κινητό κοντά στο παρπρίζ, έχοντας τον μπέμπη στο καρεκλάκι στη μέση πίσω. Κάθε στιγμή διευκρινίζει που είναι με την οικογένεια, αν άλλαξαν πάνα στο μπέμπη, φωτογραφίζει ακόμη τη θηλή του μπιμπερό, την κρεμούλα που ετοιμάζει η μαμά κ.λ.π. Στη φωτό προφιλ είναι όλη η οικογένεια μαζί με παππού γιαγιά κ.α.
4. Η «Ποιητική ελεγεία της φύσης».
Εμπνέεται από την μαγεία της φύσης και ανεβάζει στοίχους από Χαλίλ Γκιμπράν, από Μποντλέρ κ.α. Συχνά θυμάται τον έρωτα που έζησε πριν 48 χρόνια και πιστεύει ότι θα αφήσει τα 8 παιδιά του, τα 32 εγγόνια του, τη ρωσίδα οικιακή βοηθό και θα την αναζητήσει. Κάνει και κοινοποιήσεις παρουσίας ότι είναι στο μπαράκι «Νυκτωδία» στη Μύκονο μπας και συναντηθούν. Τον βλέπει συνέχεια μπροστά της και είναι σίγουρη ότι είναι αυτός. Ανεβάζει φωτό με τις υπόλοιπες φιλενάδες της ώστε αυτός που την παρακολουθεί να ενημερωθεί ότι είναι μόνη. Δεν βάζει «ελεύθερη» στις πληροφορίες για να μη την κοροϊδεύουν οι φιλενάδες της. Συνήθως έχει φωτογραφία προφίλ μία μαργαρίτα.
5. Ο «Για δείτε ρε φτωχομπινέδες τι διακοπάρες κάνω εγώ»
Φωτογραφίζεται στο Cayenne της Herz από την οποία νοίκιασε το Hyundai. Περνάει από μαγαζιά με πισίνα και φωτογραφίζεται δίπλα στο νερό. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ανεβάζει πετάει και κανένα ξενοδοχείο από αναζήτηση στο internet. Η γυναίκα του ή φιλενάδα του που τον συνοδεύει είναι στο κόλπο για να σκάσουν οι φίλες της. Πολλές φορές είναι μπακούρης και μένει σε ελεύθερο camping. Στην περίπτωση αυτή του έχει μείνει τραυματική εμπειρία που τον άφησε η φιλενάδα λόγω πενίας και έχει βαλθεί να την παραπλανήσει αυτή ή άλλες υποψήφιες στο fb. Για φωτό προφιλ έχει το σήμα της Ferrari.
6. Το ζεύγος «Είμαστε αυτοκόλλητοι και ερωτευμένοι».
Τραβάει φωτό μόνο με σελφομπάστουνο γιατί δεν μπορούν να αποχωριστούν τη στιγμή της λήψης. Αποχωρίζονται μόνο για να πάει ο καθένας τους στο WC όμως τότε δεν θα πρέπει να πάρει μαζί το κινητό γιατί θα είναι ύποπτο ότι παίρνει αλλού ! Έχουν κοινό λογαριασμό στο Fb και διπλό όνομα. Αν κάποιος από τους δυό πει το «Σαγαπώ» πρέπει να το καταγράψουν σε βίντεο και αν το βίντεο δεν τους δείχνει ωραίους, τότε δεν ισχύει και το σαγαπώ. Πρέπει συνέχεια να κοιτάζουν είτε κάτω στο δρόμο ή το σύντροφό τους στα μάτια. Αν κοιτάξουν λίγο ίσια και εκτός, τότε αυτό μπορεί να γίνει αιτία τσακωμού. Το ίδιο ισχύει αν κάνει κάποιος άγνωστος αίτημα φιλίας. Τραβάνε ακόμη φωτογραφίες με καρδούλες χεράκια στον ήλιο που δύει, με φιλί στο ηλιοβασίλεμα κ.α. Αν δεν έχουν φωτό προφίλ και με τους δύο, τότε έχουν μία καρδιά με τα αρχικά τους. Όταν βλέπετε να μειώνονται οι φίλοι σας και αναρωτιέστε ποιος σας διέγραψε, το σύνηθες είναι να μην πρόκειται για διαγραφή αλλά για κατάργηση προφίλ ερωτευμένων που χώρισαν.
Συνεχίζεται ή το συνεχίζετε με τα σχόλια !

Προηγούμενο άρθροΝωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η εξόφληση των αναπληρωτών
Επόμενο άρθροΤo Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αθήνα
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.