Η άλλη ερμηνεία για τον viral “Νταή του Καλλιμάρμαρου”

Βρισκόμαστε στον Ιούλιο του 2017 σε συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στάδιο.

Ένας «Νταής» σύζυγος κακοποιεί τη σύζυγό του χαστουκίζοντας την μπροστά στο έκπληκτο πλήθος των πέριξ αυτού θεατών. Όταν οι εξοργισμένοι αυτόπτες μάρτυρες τον προπηλακίζουν, αυτός γίνεται ακόμη πιο επιθετικός και φέρεται βίαια εναντίον τους.
Η συμπεριφορά του είναι εμφανώς πρόδηλη της συμπεριφοράς ενός ψυχοπαθούς, άποψη που ενισχύεται από το γεγονός, ότι η σύζυγος για να τον κατευνάσει τον αγκαλιάζει. Με μία ερασιτεχνική γνωμάτευση, η συμπεριφορά του δηλώνει μάλλον διπολική διαταραχή, όπερ και η υπέρμετρη και απότομη βίαια συμπεριφορά του. Τα επεισόδια τέτοιων παθήσεων επιδεινώνονται με τη δυσφορία της ζέστης.

Ο δύστυχος «Νταής» δεν γνωρίζει την πάθησή του όπως και πολλοί άλλοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς αγωγή. Υποφέρει προφανώς από ανεξέλεγκτα επεισόδια έλλειψης σεροτονίνης στον εγκέφαλο που είναι και το αίτιο της διπολικής διαταραχής. Το χειρότερο είναι ότι οι πέριξ του θα τον θεωρούν ευέξαπτο αγνοώντας τη σοβαρότατη πάθηση. Η δύστυχη σύζυγος το καλύτερο που θα είχε να κάνει είναι να τον πείσουν μαζί με το περιβάλλον της να επισκεφτεί ένα ειδικό ή κάποια ψυχιατρική κλινική αναζητώντας βοήθεια.

Δεν είμαι γιατρός αλλά πόσο χρειάζεται να πάρει κανείς χαμπάρι, ότι μπροστά σε εκατοντάδες πλήθους παρατηρητών και ο πιο βάναυσος σύζυγος δεν θα χαστούκιζε τη σύζυγο επειδή ενοχλήθηκε, που του είπε να πάει πιο κει. Είναι προφανέστατο από το βίντεο, ότι του έκατσε το επεισόδιο της παθήσεως πάνω στη συναυλία, ενώ η συνηθισμένη από ανάλογα επεισόδια σύζυγος προσπαθεί να τον ηρεμήσει όπως στους ψυχοπαθείς. Το αστείο εδώ βρίσκεται στην υπερευαισθησία του πλήθους στο θέμα της κακοποίησης γυναικών με ειδικές εξαγγελίες από τη γραμματεία ισότητας των φύλων κ. α.

Αυτό αποτελεί και μία τρανή απόδειξη, για το πώς διαμορφώνεται η γνώμη μας και καθοδηγείται, στερώντας μας την κριτική ικανότητα και προσανατολίζοντας στον υπερευαίσθητο στόχο. Και αν διαθέτουμε τέτοια κριτική ικανότητα σε ένα μέτριας ισχύος συμβάν ας αναρωτηθούμε για την κριτική μας ικανότητα σε άλλα μείζονος σημασίας συμβάντα.

Πριν από μερικά χρόνια, μία κοπέλα ανέβηκε σε τραπέζι καφετέριας γυμνή βρίζοντας το σύστημα κ.α. Από τους παρευρισκόμενους θεωρήθηκε γραφική και άρχιζαν να τη χαζεύουν και να τη φωτογραφίζουν. Φυσικά κανείς δεν διανοήθηκε ότι έπασχε από ανάλογη νόσο που της δημιουργούσε το επεισόδιο. Προτίμησαν χωρίς κριτική ικανότητα να τη χαζεύουν και να την αφήσουν αβοήθητη καθότι υπερίσχυσε το ηδονοβλεπτικό τους πάθος.

Προηγούμενο άρθροΕισαγωγή:Δ3.Η δίκη και ο θάνατος του Σωκράτη-Ε1.Ο Πλάτωνας(video)
Επόμενο άρθροΘέρος ανίκατον μάχαν
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.