Το ΥΠΠΕΘ, μετά από αίτημα των Παιδαγωγικών Τμημάτων, προτίθεται να προχωρήσει με διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών Τμημάτων (4ουΕπιστημονικού Πεδίου) ως διακριτού πεδίου που απαιτεί εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα γενικής παιδείας (Μαθηματικά για τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ιστορία για τους υποψήφιους των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας-Πληροφορικής). Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση σχεδιάζεται η ένταξη των Παιδαγωγικών Τμημάτων σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία ήδη από το επόμενο σχολικό έτος, ώστε η πρόσβαση στα παιδαγωγικά τμήματα να επιτρέπεται με οποιαδήποτε από τις τετράδες μαθημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού και οι υποψήφιοι/ες να απαλλαγούν από την εξέταση στο 5ο μάθημα που προβλεπόταν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πληροφορίες της σελίδας λένε ότι τελικά δε θα ισχύσει και θα παραμείνουν τα παιδαγωγικά ως ξεχωριστό πεδίο.Τώρα γιατί το υπουργείο το ανακοινώνει είναι άγνωστο…

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.