“Αλαλούμ” επικρατεί στον τομέα της Παιδείας καθώς ενώ μέχρι πριν από μία εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και το Νέο Λύκειο, ξεκαθάριζε πως “εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται”, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, επιβεβαιώνει σήμερα με δηλώσεις του στην Αυγή το αντίθετο.

“Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν”, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην “Αυγή”.

Ο ίδιος σημείωσε πως “σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, “από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”.

“Στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια”, πρόσθεσε.

Επίθεση σε Ν.Δ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι

Η συγκρότηση Μετώπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αμιγώς πολιτικά και καθόλου εκπαιδευτικά κίνητρα, επισημαίνει ο κ. Γαβρόγλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Μετά την αποτυχία τους να προβλέπουν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, η Ν.Δ. μαζί με τη  Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, επιχειρούν τώρα να εμπλακούν σε ένα νέο αδιέξοδο εγχείρημα, αρθρώνοντας αντιπολιτευτικό λόγο με αφορμή το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο που θα έχουν ως τελική κατάληξη την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων”, επισημαίνει.

Για υποκρισία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Παιδείας

Για υποκρισία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, αναφορικά με τη νέα δήλώσή του, με την οποία αλλάζει και πάλι, για τέταρτη φορά, την κυβερνητική θέση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

“Κύριε υπουργέ, καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να στηρίξετε πλέον τον πρωθυπουργό που μέσα σε μία ημέρα αδειάσατε. Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη ισορροπία των “θέλω” σας μεταξύ των ιδεοληψιών σας και των κομματικών σας συντεχνιών που σχεδιάζουν εις βάρος μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών”, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: “Δεν καταλαβαίνουμε, ωστόσο, πώς αναλαμβάνετε τόσο πρόθυμα και μάλιστα ως πανεπιστημιακός δάσκαλος να παίξετε σε κάθε επεισόδιο αυτής της υποκρισίας εις βάρος της νέας γενιάς και της χώρας που χρειάζεται να σχεδιάσει σοβαρά την εκπαίδευσή της για να βγει από την κρίση”.

www.capital.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.