Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Spoudase 2017 η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έδωσε δυναμικά το παρών στην Έκθεση με πλήθος δράσεων, τόσο με την παρουσίαση των Προγραμμάτων όσο και με την επιμόρφωση του κοινού με δωρεάν σεμινάρια σε διάφορα αντικείμενα.

Ομιλία με τίτλο «Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Εμπειρία και Καινοτομία στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Β. Καρδάσης, ο οποίος επεσήμανε ότι το Ίδρυμα όχι μόνο αποτελεί ιστορικά τον θεμελιωτή της εξ αποστάσεως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και ότι η Διοικούσα Επιτροπή υλοποιεί εδώ και ενάμιση χρόνο ένα εμπνευσμένο σχέδιο ανανέωσης του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να το τοποθετεί στην κορυφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μεταξύ των δράσεων πραγματοποιήθηκαν:

  • Ομιλία του Καθηγητή Αθανάσιου Μιχιώτη, Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, κατά την διάρκεια της οποίας έκανε μια σύντομη περιγραφή της Σχολής και των Προγραμμάτων Σπουδών και αναφέρθηκε στο άνοιγμα της Σχολής σε νέους τομείς με τα Νέα Προγράμματα.
  • Ανοικτή συζήτηση με συντονιστή τον Καθηγητή Αντώνη Λιοναράκη, Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών με τίτλο «Μύθοι και Πραγματικότητα για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» που κατέδειξε ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει αναπτύξει ειδικές δομές. Στο πάνελ συμμετείχαν η Καθηγήτρια Β. Χατζηνικήτα, Διευθύντρια της Μονάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο Καθηγητής Κ. Πετρογιάννης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η Δρ. Ε. Μανούσου, Καθηγήτρια-Σύμβουλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ο κ. Ν. Δενδρινός, μέλος της Ομάδας Νέων Προγραμμάτων Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
  • Συζήτηση με τίτλο «Σπουδές εξ αποστάσεως στις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία» με συντονιστή τον Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, Κοσμήτορα Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας που παρουσιάστηκαν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής από τους: Αν. Καθηγητή Α. Καμέα, Αναπληρωτή Κοσμήτορα, Καθηγήτρια Μ. Χατζηνικολάου, Αν. Καθηγητή Δ. Καλλέ, Αν. Καθηγητή Ε. Ζέρβα και Αν. Καθηγητή Γ. Χατζηγεωργίου.
  • Παρουσίαση των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» από τον Καθηγητή – Σύμβουλο Νικόλαο Βαφέα και «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» από τον Καθηγητή – Σύμβουλο Βασίλειο Βαμβακά.
  • Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης, προσφέρθηκαν δωρεάν τα εργαστήρια:

    α) Hands OnLabs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη βιολογία, από τους Αναπλ. Καθηγητή Α. Καμέα, Αναπλ. Καθηγητή Δ. Καλλέ, Επίκ. Καθηγήτρια Α. Σγουρού, Β. Ζαφειρόπουλο και Ε. Παξινού, Υποψήφιους Διδάκτορες της Σ.Θ.Ε.Τ..

    β) Open Remote Labs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) από τους Επίκ. Καθηγητή Θ. Ορφανουδάκη, Δρ. Βασίλη Φωτόπουλο και Αναστάσιο Φαναριώτη, Μεταπτυχιακό Φοιτητή της Σ.Θ.Ε.Τ..

      γ) Δημόσιας Ιστορίας με τίτλο «Οι πόλεμοι της Ιστορίας – διαμάχες για τη βιογραφία του έθνους» και εισηγητή τον Καθηγητή – Σύμβουλο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Χάρη   Αθανασιάδη.

          δ) Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με εισηγητή τον Καθηγητή – Σύμβουλο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Κάρολο-Ιωσήφ Καβουλάκο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.