Μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ.

Μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ.

Αγαπητές και αγαπητοί  εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων

Με το πέρας της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την αποφοίτησή τους από το Επαγγελματικό Λύκειο και να τους ευχηθώ ολόθερμα να διεκδικήσουν με δύναμη και αυτοπεποίθηση τους επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς τους στόχους στον τομέα και την ειδικότητα που επέλεξαν.

Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τους μαθητές/-τριες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος θεσμοθετήσαμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές, ενώ διευρύναμε και την πρόσβασή τους στα τμήματα των ΤΕΙ, σε ποσοστό τουλάχιστον 20% των θέσεων.

Θα ήταν παράλειψη βέβαια να μην συγχαρούμε τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ. που καθοδήγησαν τους μαθητές/-τριες σε όλη την εκπαιδευτική τους πορεία μέχρι να αποφοιτήσουν. Επιπλέον συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν ενεργά την υλοποίηση του ‘Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας’.

Το ΕΠΑ.Λ. αποτελεί ένα λύκειο με προοπτική και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης ώστε να καταλάβει τη θέση που της αξίζει και που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Φιλολογικός Ιστότοπος on Facebook
Φιλολογικός Ιστότοπος