Βόλος 26/6/2017

Το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής και Τοπικής Ιστορίας του ΠΤΔΕ του Παν. Θεσσαλίας, το Σπίτι-Μουσείο Παπαδιαμάντη της Σκιάθου και οι Εκδόσεις της Εστίας συν-διοργανώνουν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο Γ. Κορδάτος του Παν. Θεσσαλίας (Αργοναυτών και Φιλελλήνων) την παρουσίαση του βιβλίου του Λάκη Προγκίδη “Υπό την παπαδιαμαντικήν δρυν”

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο Αντώνης Σμυρναίος, επίκουρος καθηγητής ΠΤΔΕ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), η Αθηνά Παπαγεωργίου, διευθύντρια του Μουσείου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο και ο συγγραφέας Το Υπό την παπαδιαμαντικήν δρυν είναι το τρίτο δοκίμιο που αφιερώνει στο έργο του Παπαδιαμάντη ο Λάκης Προγκίδης. Προηγήθηκαν Η Κατάκτηση του μυθιστορήματος (Εστία, 1998) και Ο Παπαδιαμάντης και η Δύση (Εστία, 2002). Σ’ αυτό το νέο βιβλίο ο Λάκης Προγκίδης φέρνει σε διάλογο το έργο του συγγραφέα των «Χαλασοχώρηδων» με τον σημερινό κόσμο. Καταπιάνεται λοιπόν, πάντα υπό την σκέπη του Παπαδιαμάντη, πότε μεμονωμένα, πότε συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους, με διάφορα προβλήματα των καιρών μας, όπως η οργιώδης εκμετάλλευση της φύσης, η προγραμματισμένη και ελεγχόμενη λήθη του παρελθόντος, η μάστιγα της υποχρεωτικής προόδου και το αβυσσαλέο μεταφυσικό έλλειμμα του σύγχρονου ανθρώπου. Δοκίμιο αιρετικό, ευφάνταστο, τεκμηριωμένο και ευφυές, διαβάζεται (όπως όλα τα δοκίμια του Προγκίδη) απνευστί, σαν μυθιστόρημα. Μείξη των ειδών από έναν μάστορα της γραφής.

Δελτίο Τύπου
Εξώφυλλο
Οπισθόφυλλο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.