Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

      Το Υπουργείο Παιδείας και ο κ. Γαβρόγλου βρίσκονται σε αδιέξοδο και στο ζήτημα της ανάδειξης των στελεχών της εκπαίδευσης και των Διευθυντών των σχολείων. Μετά την απόρριψη του Νόμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρείται και πάλι να διαμορφωθεί ένα δημαγωγικό και κακότεχνο σκηνικό περί δήθεν εισαγωγής της δημοκρατίας στην επιλογή των Διευθυντών.

      Συνεχίζεται δηλαδή ο προκλητικός εμπαιγμός του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς, στους οποίους έχει αποδομήσει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων και έχει κάνει το μισθό και τις συντάξεις τους σε μορφή επιδομάτων.

      Στην ουσία ακολουθεί έναν πρωτόγνωρο για τα εκπαιδευτικά μεταπολιτευτικά χρονικά λαϊκισμό, στον οποίο σε γενικό επίπεδο βαφτίζει τα μνημονιακά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα σε «μεταρρύθμιση» και στη συγκεκριμένη περίπτωση περί εκδημοκρατισμού της όλης διαδικασίας.

      Όμως αποτυγχάνει πλήρως. Γιατί αυτό που προτείνει είναι με τον πιο απόλυτο τρόπο μια διαδικασία προσωπικής αξιολόγησης αποκαλύπτοντας έτσι εμφαντικά τις πραγματικές προθέσεις του που είναι ήδη αποφάσεις ψηφισμένες από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. παρμένες με copy paste από την εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α.

      Είναι το πρώτο βήμα – εμφανιζόμενο με δήθεν αθώο πρόσωπο – για τη συνολική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και όχι του εκπαιδευτικού έργου, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κ. Γαβρόγλου. Αυτή η μορφή της προσωπικής αξιολόγησης όλων των εκπαιδευτικών είναι ήδη είναι ψηφισμένη μέσα στις μνημονιακές δεσμεύσεις του αριστερού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τώρα αρχίζει η μεθόδευση για να ξεκινήσει η αξιολόγηση επί του συνολικού πεδίο το Σεπτέμβριο.

      Παράλληλα η ρύθμιση του Υπουργείου εμφανίζει και πάλι να έχει αντισυνταγματικές όψεις – κάτι που από ό,τι έχει καταδειχτεί δεν απασχολεί τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος παρουσιάζει την πρότασή του και ως προοδευτική και γι’ αυτό την αντιπαλεύει το κατεστημένο και η συντήρηση. Πρόκειται για τις γνωστές φαντασιώσεις του ότι ασκεί μεταρρύθμιση αλλά το πυκνό νεφέλωμα της δημαγωγίας του δεν τον αφήνει να δει ότι δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς.

      Η ΠΕΚ είναι αντίθετη στην όλη διαδικασία. Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει τη διάταξη και να εφαρμόσει αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια για την ανάδειξη των Διευθυντών των σχολείων και των στελεχών της εκπαίδευσης.

      Καλούμε επίσης το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει θέση επί της ουσίας έστω σε ένα ζήτημα από όλα αυτά που συνέβησαν στη διετία 2015-2017 και στην οποία ήταν κυριολεκτικά απόν.

      Η ΠΕΚ θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός δεν μπορεί να έχει διοικητικό ρόλο. Ασκεί τη δράση του κινηματικά και σε επίπεδο θεσμών. Δεν υιοθετούμε μορφές στείρου ακτιβισμού. Πιστεύουμε ότι η στάση των συναδέλφων πρέπει να είναι απόρροια της δικής τους συνείδησης και της ελευθερίας της σκέψης τους.

      Για μια ακόμα φορά ζητάμε να αλλάξει εδώ και τώρα αυτή η ρύθμιση της ηγεσίας του Υπουργείου.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.