Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

– Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.
– Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:
α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και
β)μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.
– Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για το 10 %, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 13 του Νόμου 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:
• ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα),
• ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή των Ημερήσιων ΕΠΑΛ
• και δεν αφορά τους υποψηφίους που με τις εξετάσεις τους διεκδίκησαν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων (πχ. δεν δίνεται 10% για τις θέσεις των Πανεπιστημίων που διεκδικούν οι υποψήφιοι με τα Ημερήσια ΕΠΑΛ).

sep4u.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.