Το ΠΜΣ «Μουσειακές Σπουδές» συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Για το 2017 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», θέλοντας να υπογραμμίσει το γεγονός ότι τα μουσεία αποτελούν φορείς ειρήνης και κοινωνικής συνοχής και παράλληλα να αναδείξει πώς η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να καταστεί ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων.

Σε αυτό το πλαίσιο εορτασμού, το ΠΜΣ «Μουσειακές Σπουδές» θα πραγματοποιήσει ένα δίπτυχο εκδηλώσεων στον χώρο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, Θόλου 5, την διεύθυνση του οποίου ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία και την συνεργασία.

Θα περιμένουμε με χαρά την παρουσία σας στις εκδηλώσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.