Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας και το Τμήμα Φιλολογίας, διοργανώνει το 8ο Διεθνές συνέδριο αντιπαραβολικής γλωσσολογίας. Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο (τελετή έναρξης, 25 Μαΐου) και στο Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας στην Πανεπιστημιούπολη (26 και 27 Μαΐου).

Το συνέδριο καλύπτει όλο το εύρος της αντιπαραβολικής γλωσσολογίας και έχει ως κύριο στόχο τον θεωρητικό διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές προσεγγίσεις της σύγκρισης γλωσσών. Συμμετέχουν 98 σύνεδροι, προερχόμενοι από 29 χώρες, με ανακοινώσεις που συνεξετάζουν ζεύγη και συνδυασμούς από 35 διαφορετικές γλώσσες.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη διαδικασία εγγραφής παρέχονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://sites.google.com/site/iclc8conference/conference-programme

Η εγγραφή  για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι δωρεάν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.