Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Επίκουρος Καθηγητής Άρης Στυλιανού και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κ. Γιάννης Αναστασάκης

σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση
«ΑΣΚΗΤΙΚΗ» (Salvatores dei)
του Νίκου Καζαντζάκη
την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017,
στις 21:00, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ 

Η παράσταση είναι παραγωγή του ΚΘΒΕ. Στο πλαίσιο του εορτασμού του «Έτους Καζαντζάκη».

Το έργο:

«Ασκητική», μια  θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

“Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

Οι συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης,  Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος

Η είσοδος στην παράσταση θα γίνεται μόνο με δωρεάν προσκλήσεις εισόδου που θα διατίθενται από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΑΠΘ (2310 991313, 991346, [email protected]), από 17/5/2017 έως 24/5/2017 (ώρες 9.00-14.00).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καταρχήν για τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.