Συμπληρώνοντας το προηγούμενο κείμενο-ταινία για την παράβαση, ανεβάζουμε εδώ μια ακόμη ταινιούλα (διάρκειας 3:36᾽ αυτή) για τον Επιρρηματικό Αγώνα στην Παλαιά Κωμωδία.

Στην ταινία ακούγεται η “Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Μπετόβεν.

Δείτε την ταινία στη σελίδα antonispetrides.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΝέο τεύχος του περιοδικού «Πόρφυρας»
Επόμενο άρθροΗ πιο όμορφη, η πιο καθολική Γιορτή, η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Ο Αντώνης Κ. Πετρίδης (γεν. 1975) είναι αριστούχος απόφοιτος κλασικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Cambridge (Trinity College). Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται κυρίως γύρω από το αρχαίο ελληνικό θέατρο και την ελληνιστική λογοτεχνία. Από το 2009 ανήκει στην ομάδα που συνέγραψε και εποπτεύει την εφαρμογή του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στη Μέση Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχει αναλάβει την πτυχή της Αρχαίας Γραμματείας από Μετάφραση στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.