ΜΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ
Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Πόρφυρας» (Νο 162, Ιαν.-Μάρτ. 2017), που κυκλοφορεί, τον ειδικότερο τόνο δίνουν σελίδες για την πεζογράφο Ιωάννα Καρυστιάνη.
Ειδικότερα, τα κείμενα για την Ιωάννα Καρυστιάνη υπογράφουν οι: Ιωάννα Ναούμ, Αγγελική Πεχλιβάνη, Νάσος Μαρτίνος, Ελευθερία Κούκουρα, Σωτήρης Γάκος, Ανδρέας Λούνης, Όλγα Τσαντσάνογλου, Κυριακή Χρυσομέλλη-Henrich, Αλίκη Τσοτσορού, Γιώτα Τεμπρίδου, Δέσποινα Πούλου, Παναγιώτα Χατζηγεωργίου, Νίκη Μίγγα και Δημήτρης Κονιδάρης.
Στις αρχικές σελίδες, ένα μελέτημα του Μιχάλη Τσιανίκα για τον Καβάφη κι ένα του Γιάννη Πανούση για την «αστυνομική» λογοτεχνία.
Στις άλλες σελίδες, ποίηση Nino Pedretti (μετάφραση Τραϊανός Μάνος), Βασίλης Ρούβαλης, Πηνελόπη Γιώσα, Σπύρος Τζουβέλης, Σπύρος Κατσίμης, Διονύσης Σέρρας, Γιώργος Γάββαρης, και Γαβριήλ Χατζησταυρίδης.
Πεζογραφία, Σταυρούλα Τσούπρου, Αντιγόνη Ηλιάδη, Στέφανος Τακτικός, Medardo Fraile (μετάφραση Σωτήρης Στ. Λίβας).
Δοκίμιο, Shaker Moussa (Πανεπιστήμιο αλ-Άζχαρ, Κάιρο), Αστέρης Μαυρουδής, Βιργινία Χορμοβίτη.
Κριτική, Πιερρίνα Κοριατοπούλου-Αγγέλη, Κωνσταντίνος Μπούρας, Κατερίνα Δ. Σχοινά, Κώστας Σουέρεφ.
Το επαναλαμβανόμενο κόσμημα στις σελίδες του «Πόρφυρα» είναι, όπως πάντα, του Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), ενώ τον σχεδιασμό του εξωφύλλου, με εικαστικό έργο του Γιώργου Μικάλεφ έχει ο Νίκος Βουργίδης – (Studio R). Έργα του Γιώργου Μικάλεφ έχουν καταχωρηθεί και στις εσωτερικές σελίδες.
Στο πρωτοσέλιδο σημείωμα της σύνταξης, λόγος για τον Σπύρο Ευαγγελάτο (1940-2017), με προσωπογραφία του από τη Ρένα Κρουαζιέ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.