Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σας είναι γνωστή η πάγια θέση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος να έχουν τη δυνατότητα τα Φροντιστήρια να λειτουργούν και τις Κυριακές. Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως τα Φροντιστήρια είναι Ιδιωτικές Εκπαιδευτικές μονάδες, που διεξάγουν διαγωνίσματα ή ενημερώσεις γονέων για την πρόοδο των μαθητών τους πολλές φορές και Κυριακή, όπως επίσης κάνουν πρόσθετες ώρες μαθημάτων για να καλυφθούν κενά των μαθητών. Αναφερόμαστε σε λειτουργία σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, όσον αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού. Μέλημά μας πάντα ήταν και είναι η παροχή των πληρέστερων υπηρεσιών μας για να βελτιωθούν οι μαθητές στα γνωστικά αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και σ’αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε τεράστια προσωπική προσπάθεια μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Κατανοείτε, ότι αυτό απαιτεί συνεχή προσπάθεια χωρίς περιορισμούς. Πρόκειται για θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί.

Το αίτημά μας αυτό και η ανάγκη να δοθεί λύση αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή, αφού βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίμηνο εξετάσεων. Θεωρούμε πολύ σημαντικό για τους μαθητές και τις οικογένειές τους να τους δοθεί η δυνατότητα όσο το δυνατόν μεγαλύτερης στήριξης, κάτι που επιζητούν. Είναι αντιληπτό, ότι πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για εμάς και τους μαθητές.

Θεωρούμε ότι θα είναι ένα σημαντικό βήμα να δοθεί άμεσα λύση. Για ζητήματα που χρειάζονται αντιμετώπιση, είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου.
Στον διάλογο αυτό, μπορεί και πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλα θέματα που μας απασχολούν, όπως τα οικοδιδασκαλεία που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής παραοικονομίας, η δυνατότητα επέκτασης των αδειών των Φροντιστηρίων και η ίδρυση και λειτουργία τμημάτων Μελέτης μαθητών Δημοτικού, ο Κανονισμός λειτουργίας των Φροντιστηρίων, η ενημέρωση του Αρχείου του ΕΟΠΠΕΠ κ.α

Για το ΔΣ της Ο.Ε.Φ.Ε.

          Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Βαφειαδάκης                                                                                                                                                                                        Γιάννης Γερογιαννάκης

Προηγούμενο άρθροΝοσταλγώντας τη διδασκαλία
Επόμενο άρθροΕορτή επαναστάσεως
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.