Οι Σέρρες επιλέχθηκαν ως ο τελευταίος σταθμός των επιμορφωτικών Σεμιναρίων 2016-2017 «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία», που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Πηνελόπη Τζιόκα και Ιωάννη Κιορίδη. Τα σεμινάρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 ολοκληρώνοντας τον επιτυχημένο 3ο κύκλο.

Από το 2012 το Future Library και το ΚΙΚΠΕ εξακολουθούν να εμπλουτίζουν με νέες εκδόσεις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας. Μέχρι σήμερα έχουν εμπλουτιστεί 60 βιβλιοθήκες με περισσότερα από 20.000 βιβλία. Τα σεμινάρια του τρίτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον που υπάρχει για επιμόρφωση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Τα Σεμινάρια των Σερρών περιλαμβάνουν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Οικονομία, βασιζόμενα στα αποτελέσματα της έρευνάς των εισηγητών. Εκτός από καθηγητές της δευτεροβάθμιας, τα θέματα που θα αναλυθούν ενδιαφέρουν σχολικούς συμβούλους, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές, φοιτητές, καθώς και το ευρύτερο κοινό.

Η «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη» του προγράμματος έχει συγκεντρώσει σημαντικό υλικό καθώς όλες οι εισηγήσεις των σεμιναρίων ανεβαίνουν στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης edu.futurelibrary.gr και βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων των Σερρών έχει ως εξής:

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

17:00 – 19:00

«Δεν θα το βρεις: το δαχτυλίδι του Γύγη και οι «σοφιστικές» του καταβολές»

Με την Χλόη Μπάλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών).

 

19:00 – 21:00

«Η «Ελένη» του Σεφέρη: μια νέα ανάγνωση ενός όχι εντελώς αντιπολεμικού ποιήματος»

Με την Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

10:00 – 12:00

«Η Μεταπολίτευση του 1974 ως κομβική στιγμή στη νεώτερη ελληνική ιστορία.»

Με τον Αναστάσιο Σακελλαρόπουλο, Ιστορικό, Υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη.

12:00 – 14:00

«Οικονομικές πτυχές του σύγχρονου λαϊκισμού»

Με τον Βασίλη Πεσμαζόγλου, Επίκουρο Καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων η προεγγραφή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών είναι απαραίτητη. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετε τη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

 

Διευκρινίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα σεμινάρια ή να δηλώσουν τον τίτλο που τους ενδιαφέρει.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Οδός: Ν. Νικολάου 20, 621 24 Σέρρες

Τηλ: 2321098550

email: [email protected]

Παρακολουθήστε εδώ τις μαγνητοσκοπημένες εισηγήσεις των επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Για πληροφορίες σχετικά με θέματα Τύπου επικοινωνήστε με την OPUS 210 3242869:

Μάνια Ντάνου [email protected] | 6937056207

Ναταλία Κατηφόρη [email protected] | 6972345289

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.