Το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών ‘’Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης’’ (ΚΕ.ΑΣ.Μ.) πιστό στην αφοσίωσή του για την ανάπτυξη των ανθρωπιστικών επιστημών στην Ελλάδα ως μοχλό για την αναβάθμιση της κριτικής σκέψης των πολιτών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την κλασική παιδεία και τα αρχαία ελληνικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Οδός Εθνικής Αμύνης 3) με ώρα προσέλευσης κοινού 18.30 μ.μ.

Ομιλητές και οι αντίστοιχες θεματικές τους στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ.

• Χρήστος Τσαγγάλης, Καθηγήτης Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Τομέα Κλασικών Σπουδών του ατνίστοιχου Τμήματος, με θέμα: “Η αναβάθμιση των κλασικών σπουδών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση: διαπιστώσεις και προτάσεις.”

• Άννα Λάμαρη, Λέκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: “Οι κλασικές σπουδές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εκτός Ελλάδας: η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου.”

• Ιωάννης Χουντής, Πρόεδρος Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης με θέμα: “Τα Αρχαία Ελληνικά μέσα από τα μάτια των νέων: αναμόρφωση και προοπτική.”

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης, κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου.

Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης ενώ θα γίνουν δεκτές και ερωτήσεις από το κοινό στο δεύτερο μέρος της συζήτησης.

Πληροφορίες: Θωμάς X. Μαρκόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Επικοινωνίας και Τύπου του ΚΕ.ΑΣ.Μ./ email: [email protected]

Γραφείο Επικοινωνίας και Τύπου
Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.