Βρισκόμαστε στα 1970
Στο δημοτικό σχολείο που πηγαίνω είναι παντού γραμμένα σε μεγάλα πλακάτ τα συνθήματα της χούντας “ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ” και “ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ”
Επίκειται λοιπόν η μεγάλη εορτή της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ των άλλων κάθε καθαρό Ελληνόπουλο οφείλει να αποφεύγει τας «κομμουνιστικάς προπαγάνδας» και επιπλέον να έχει εξομολογηθεί προ της θείας μεταλήψεως κατά τον εκκλησιασμόν της 25ης Μαρτίου !!
Έρχεται ένας θεολόγος και μας κάνει κήρυγμα από το μικρόφωνο. Θα πρέπει όλοι να εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας το Σάββατο απόγευμα στον ιερό ναό του αγίου Κωνσταντίνου, δίπλα στο ποτάμι τον Κηφισό και μετά να μεταλάβουμε των αχράντων μυστηρίων την Κυριακή !!
Με πιάνει πανικός ! ποιες αμαρτίες μου να πρωτοεξομολογηθώ! Να αναφέρω ότι δεν έκανα εγώ την τιμωρία της καλλιγραφίας αλλά η μάνα μου; Να πω ότι το χαρτάκι της σοκοφρέτας με το Δομάζο τον ποδοσφαιριστή το είχα παρακρατήσει από τα χαρτάκια που παίζαμε με τους φίλους; Το φρικτότερο όμως ήταν που θα έπρεπε να πω ότι στο σπίτι του ξαδέλφου Δημητράκη είχα δει σε ένα ολλανδικό περιοδικό γυμνόστηθες γυναίκες ! Αυτή η τελευταία αμαρτία δεν με άφηνε να ησυχάσω ! Όλη την εβδομάδα έκανα πρόβες πως θα την εξομολογηθώ!
Σχεδίαζα να πω ότι δεν έφταιγα εγώ, αλλά ο σατανάς με έβαλε να δω γυναίκα χωρίς σουτιέν ! Αυτός φταίει και που τόλμησα να ανοίξω περιοδικό που απέξω έγραφε “SEX IN AMSTERDAM” κι αν με ρωτούσε πάλι αν συμμετείχα στους στοίχους του κατηχητικού:
Τα χριστιανόπουλα θα πάνε σινεμά
Να δούνε πράκτορα μηδέν μηδέν επτά
Τα φώτα σβήσανε και βγαίνει ο Τζέημς μποντ
Με τη γυναίκα του χωρίς κομπιναιζόν !
Η δύσκολη μέρα έφτασε και είμαστε ορδές μαζεμένοι έξω από την ενορία του αγίου Κωνσταντίνου. Τρέμω από την αγωνία μου τι θα με ρωτήσει ο παπάς !
Περνά ο χρόνος και οι τεράστιες ουρές μαθητών χρειάζονται ώρες για να τελειώσουν.
Για να χαλαρώσω, αποφασίζω να περάσω το γεφύρι του Κηφισού και να κάνω μια βόλτα μπας και ξαλαφρώσω από την αγωνία μου !
Στο γεφύρι όμως του Κηφισού τι με περιμένει ! Ο χειρότερος αλήτης της περιοχής !
Που τον έχουν διώξει από όλα τα σχολεία για τα αίσχη που έχει κάνει !
Με σταματάει και μου λέει:
-Για κάτσε ρε Παπαγιαννούλη να σου πω μια ταινία που είδα σήμερα !
-Α σε ευχαριστώ του λέω έχω να εξομολογηθώ !
-Κάτσε ρε μου λέει, είδα μια ταινία που τη λένε ‘SEX IN AMSTERDAM’ !
Αρχίζει τότε ως μεγαλύτερος να μου λέει για μία HELGA πως την έπιασε ο παρτεναίρ της και τι της έκανε, πράγματα που δεν καταλάβαινα, αλλά είχαν να κάνουν μάλλον με ενόργανη γυμναστική ! έλεγε διάφορές σκηνές με τη HELGA ακόμη και το ότι δεν ξάπλωνε με τον άντρα της στο κρεβάτι αλλά στο τραπέζι της κουζίνας !
Τι κακό με βρήκε και μετά είχα εξομολόγηση Θεέ μου, πως θα σήκωνα το μαρτύριο να μιλήσω για τα αίσχη με τη HELGA ;
Ήλθε κατά το βράδυ η ώρα της εξομολόγησης. Τρέμω και κοντεύω να κατουρηθώ !
Ο παππάς μου βάζει το πετραχήλι από πάνω μου και ρωτάει:
-Κωνσταντίνε μήπως μίλησες με κάποιον που ξέρει κινήσεις και θέσεις κομμουνιστών;
-Όχι πάτερ μου σας το ορκίζομαι
-μήπως αντιμιλάς στους γονείς σου;
-Όχι πάτερ μου σας το ορκίζομαι
Τότε αφαίονται οι αμαρτίες σου !!!
Έφυγα με αίσθηση ανακούφισης.
Ευτυχώς η HELGA δεν ήταν κομμουνίστρια !!

Προηγούμενο άρθροΕπαναληπτικό τεστ:Εγκλίσεις-ονοματικοί τύποι
Επόμενο άρθρο2ο Θερινό Σχολείο στην Ελληνική Παλαιογραφία και Βυζαντινή Επιγραφική (3-8/7/17)
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.