Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με επιτυχία τα δυο  πρώτα σεμινάρια εκπαίδευσης για την ελεύθερη βιβλιογραφική εφαρμογή  Mendeley σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας  (τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017) και των Τομέων Νεοελληνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας (την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017) του Τμήματος Φιλολογίας. Τα σεμινάρια οργανώθηκαν   από τις βιβλιοθηκονόμους κυρίες Αργυρώ Φραντζή και Ράνια Καρυπίδου στο Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας.  Τα σεμινάρια για την εκμάθηση της εφαρμογής  θα συνεχισθούν και  για άλλους  φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και  μέλη ΔΕΠ. 

Υπενθυμίζεται ότι η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του Πανεπιστημίου μας απέκτησε δωρεάν 500 προνομιακές άδειες χρήσης του λογισμικού διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών Mendeley για το 2017. Όσοι από τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή και επιθυμούν τα προνόμια της αναβαθμισμένης άδειας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο, εφόσον διαθέτουν λογαριασμό Mendeley με πανεπιστημιακή ηλεκτρονική διεύθυνση (δηλαδή να λήγει σε .uoa.gr).

https://www.mendeley.com/download-mendeley-desktop/welcome/?organisation=23931&promo=NKUA

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή και την υποστήριξή της από τη Βιβλιοθήκη, πατήστε εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.