Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει παρατείνει τη χρονική περίοδο υποβολής αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (που ξεκινάει το Σεπτέμβριο). Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας μας : www.ouc.ac.cy, μέχρι και την 28η  Απριλίου 2017.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου, διεθνώς αναγνωρισμένο και εφαρμόζει αποκλειστικά τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Με σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 προσφέρονται :

  • 4 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά (νέο), Αστυνομικές Σπουδές),
  • 22 Μεταπτυχιακά Προγράμματα επιπέδου Μάστερ (18 στην Ελληνική και 4 στην Αγγλική γλώσσα),
  • 13 Διδακτορικά Προγράμματα σε ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων
  • 40 αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες
  • διαδικτυακά Προγράμματα Κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

Παρέχονται, επίσης προσιτά δίδακτρα και αριθμός υποτροφιών, έκπτωση 10%, ενώ είναι «ανοικτός» ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων (δηλαδή όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ακολουθήσουν σωστά όλες τις διαδικασίες και πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που έχει θέσει το κάθε Πρόγραμμα, θα γίνουν δεκτοί).

Να σημειωθεί ότι έχει αποφασιστεί η επιπλέον μείωση στο κόστος συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών, όπως είναι η «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)» και η «Τραπεζική/Χρηματοοικονομική», ενώ προστέθηκε το Προπτυχιακό Πρόγραμμα στα «Οικονομικά» με τρεις κατευθύνσεις : Οικονομικά της Ενέργειας (με έμφαση στα Οικονομικά Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), Οικονομικά των Επιχειρήσεων, Τραπεζική και Χρηματοοικονομική.

Η φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.) διεξάγεται εξ αποστάσεως. Η μόνη υποχρέωση φυσικής παρουσίας αφορά στην τελική, γραπτή εξέταση της κάθε Θ.Ε. Το Πανεπιστήμιο φροντίζει να δημιουργεί εξεταστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να διευκολύνει τους φοιτητές του από Ελλάδα, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό πλέον του 60% του συνολικού αριθμού φοιτητών του Α.Π.ΚΥ.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινίσεις, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση : admissions@ouc.ac.cy

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.