Βρισκόμαστε στο Μάρτιο του 2017.
Το υπουργείο παιδείας, κάτω από τις πιέσεις των εργαζομένων στα φροντιστήρια απαγορεύει το άνοιγμα τους τις Κυριακές.
Η κυρία Φερνογύρου, αναζητά νέο φροντιστήριο για το Ριρή, μιας και το προηγούμενο έπαψε να κάνει διαγωνίσματα τις Κυριακές.

– Καλησπέρα σας, Φερνογύρου ονομάζομαι και έχω ραντεβού ενημέρωσης για τα διαγωνίσματα των Κυριακών.
– Καλωσήλθατε στο «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

– Δεν σας κρύβω, ότι μόλις ενημερώθηκα από το «ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ» καθώς και από το «ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΝΑΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ»
– Μα τι λέτε τώρα κυρία Φερνογύρου ! Η «Συννεφιασμένη Κυριακή» έχει επανειλημμένα προκαλέσει κατάθλιψη στους μαθητές της καθώς τους βάζει να γράφουν σε παράνομο ημιυπόγειο του κτιρίου από το οποίο μετά βίας βλέπουν το φως της ημέρας. Όσο για τη «Γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη» θα βάζει το Ριρή να συμμετέχει σε τάχαμου πάρτυ που κάνει το φροντιστήριο και θα τον βάζει έτσι να γράφει ακούγοντας στη διαπασών Ρέμο, Πέγκυ Ζήνα κ.α.

– Τέλος πάντων, εσείς τι παραπάνω προσφέρετε για τα Κυριακάτικα διαγωνίσματα ;
– Να σας πω ! Εμείς διεξάγουμε τα διαγωνίσματα της Κυριακής, στην παρακείμενη καφετέρια «Το Καφέ της επιτυχίας» το οποίο έχουμε κλεισμένο τα Κυριακάτικα πρωινά αποκλειστικά για το φροντιστήριο. Οι μαθητές αισθάνονται περίφημα, καθώς τους περιποιούνται και τους επιτηρούν η Τσιουμπρίλοβνα και η Τερένσκοβα. Ο επιχειρηματίας μάλιστα του Καφέ, ενθουσιάστηκε με την ιδέα και μας διέθεσε τη γραφική ύλη και ότι άλλο απαιτείται.
Όμως, στο σημείο αυτό κυρία Φερνογύρου, θα ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί τόσο οξύ ενδιαφέρον για τα Κυριακάτικα διαγωνίσματα του Ριρή ;

– Να σας πω ! Όλο το πρωί της Κυριακής λείπει ο κύριος Φερνόγυρος για τέννις, και θα ήθελα να μείνω λίγο μόνη στο σπίτι !
– Κυρία Φερνογύρου, σεβόμενος τις επιθυμίες σας για ένα ήρεμο Κυριακάτικο διαλογισμό, σας υπόσχομαι να απασχολήσει η Τσιουμπρίλοβνα και η Τερένσκοβα το Ριρή με το διαγώνισμα, έτσι που να μη γυρίσει νωρίτερα και απρόοπτα στο σπίτι !

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΣχέδιο προγραμμάτων σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση
Διευθύνω τα φροντιστήρια «Πράξις γκρουπ» στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια αναζητώ τρόπους που εμπνέουν στους μαθητές το όραμα.Πιστεύω, ότι δεν φτάνει να κάνεις καλό μάθημα, αλλά πρέπει να εφευρίσκεις διαρκώς νέες ιδέες για να ενθαρρύνεις στη γνώση και να προτρέπεις στην επιτυχία.Ανάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιείς τότε, είναι και γνώσεις αλλότριων – φαινομενικά κλάδων. Θήτευσα και μυήθηκα στο παρελθόν στον ημιεπαγγελματικό κινηματογράφο ταινιών μικρού μήκους, καθώς και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.Σε αμφότερα τα μέσα ευοδώθηκαν οι επιδόσεις μου σε βαθμό που μου άφησαν εμπειρία ικανοποιητική για να διευθύνω σκηνοθετικά μία παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού. Πιστεύω, ότι καλύτερα απ΄όλους μπορούν να χαράξουν το όραμα στους νέους αυτοί, που ζουν καθημερινά μαζί τους και διαθέτουν το απαραίτητο ταλέντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.