Η Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας σε συνεργασία με τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οργανώνουν ένα εργαστήριο δημιουργικής  γραφής με τον κ. Steven Tangle, υπότροφο του Ιδρύματος Fulbright.

Η δράση απευθύνεται σε νέους από 14 ετών και πάνω και ενήλικες, έχει ως θέμα: «Ξαναγράφοντας τους Μύθους: μια Σύγχρονη Δημιουργική Προσέγγιση» και θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Εργαστήριο (Maker Space), στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, 10:00 – 12:00 το πρωί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και λόγω των περιορισμένων θέσεων  απαιτείται προεγγραφή.

Ο Steven έχει σπουδάσει δημιουργική γραφή στο University of Massachusetts Amherst και στο Stanford University. Με συμμετοχές σε σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια στις Η.Π.Α., ο Steven έχει δημοσιεύσει δουλειά του στο Los Angeles Review of Books, New Delta Review, Spork και στο The Rumpus.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, στην Αμερικανική Γωνιά της Βέροιας, ο Steven θα πειραματιστεί στην επαναπροσέγγιση των ελληνικών μύθων με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό μας στο σύγχρονο κόσμο.  Τι μορφή θα είχε άραγε ο Απόλλων αν εμφανιζόταν σήμερα; ‘H η Αθηνά, η Μέδουσα, ο Ίκαρος ή ο Οδυσσέας;  Με ποιόν τρόπο, οι χαρακτήρες, οι καταστάσεις, τα τοπία και τα θέματα της μυθολογίας μπορούν να «ξαναδιαβαστούν», να μεταγραφούν για να εκφράσουν σημερινούς προβληματισμούς και ερωτήματα;  Με ασκήσεις δημιουργικής γραφής μέσα από κείμενα της αμερικανικής λογοτεχνίας, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να φέρουν νέα πνοή στους κλασσικούς ελληνικούς μύθους και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα.   Στο εργαστήριο θα γίνουν αναγνώσεις αγγλικών κειμένων και εξάσκηση ικανοτήτων στην γραπτή παρουσίαση μιας ιστορίας.

—————————————————

 «Από τον θυμό… στην ηρεμία …» διάλεξη-παράσταση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η ομάδα playback Βέροιας “coo- action”  σας προσκαλεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 , ώρα 12:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας σε μία διάλεξη-παράσταση με θέμα: «Από τον θυμό… στην ηρεμία …»

  Θυμός : απαραίτητος ή περιττός ?

Στη συνάντηση θα διερευνήσουμε το θυμό, θα δούμε πως μπορεί κάποιος να ωφεληθεί από τον θυμό, να τον κάνει φίλο του εκφράζοντας τον δημιουργικά στις σχέσεις του και στη ζωή του. Θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα συν-δημιουργήσουμε μια παράσταση playback θεάτρου με την ομάδα playback της Βέροιας “coo-action” μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη , η Ευση Αρζογλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρα, η Υακίνθη Σταμπολή και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Το playback θέατρο είναι ένα ιδιαίτερο είδος σκηνικής συν-δημιουργίας (performance), όπου δεν υπάρχει έργο ή σενάριο, αλλά η ομάδα διαδραματίζει αυτοσχεδιαστικά ιστορίες του κοινού. Τη δράση συντονίζει η Ευφροσύνη Κιατικίδου, εκπ. ειδικής αγωγής, εκπ. ενηλίκων, εκπ. ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο-Πέμψον τὰ ὅπλα! -Μολὼν λαβέ!
Επόμενο άρθροΟι οικονομικές σπουδές στην Ελλάδα.
Ο Μανόλης I. Μαυρακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία και φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2018 συνεργάζεται με τις εκδόσεις Πατάκη εκδίδοντας σημαντικό αριθμό βιβλίων για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Είναι δημιουργός και διαχειριστής της εκπαιδευτικής σελίδας filologikos-istotopos.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.