Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο Αστέρια, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ώρα 8:00 μμ. 

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός και οι μουσικοί Μάιρα Μηλολιδάκη (τραγούδι) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο), θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής, ένα σύντομο λυρικό πορτραίτο του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από τον «ζέφυρο της μουσικής» του Γιώργου Κουρουπού. Ο στοχασμός, τα λυρικά χρώματα, οι αισθήσεις και η υπερβατική σκέψη του Οδυσσέα Ελύτη συναντούν την πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σύντομες εισηγήσεις, μία από την ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με τίτλο «Ο Οδυσσέας Ελύτης, από το τρέχον στο διαρκές» και μία από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, με τίτλο «Μελοποιώντας τον Οδυσσέα Ελύτη». Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με τραγούδι μελοποιημένων ποιημάτων και απαγγελία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.