O επιστημονικός φορέας Ξένιος Πόλις σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνουν συνέδριο με θέμα «ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2017. Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες : Συνέργειες και Προοπτικές» την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ(Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Το Συνέδριο στηρίζουν οι αναγνωρισμένοι-για το κοινωνικό τους έργο-φορείς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, ALDACARDETTESLANetworkUNICEF, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ΕΛΕΠΑΠ, Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), Κιβωτός του Κόσμου, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν, δε, διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές από 14 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών οργανισμών και φορέων, οι οποίοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους και το έργο τους πάνω στα ζητήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση πρωτότυπων ερευνητικών πορισμάτων, καλών πρακτικών αλλά και προτάσεων πολιτικής σχετικά με την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων (προσφυγικό/μεταναστευτικό, ανεργία, φτώχεια, έγκλημα, νέες δομές οικογένειας, εκπαίδευση). Παράλληλα, επιδιώκεται η διαμόρφωση κατάλληλων στρατηγικών παρέμβασης και ένταξης καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πέραν των εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν, θα υλοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο-σε συνεργασία της Ξένιος Πόλις και του κυπριακού οργανισμού CARDET (Center for the Advancement of Research & Development in Educational Technology) με θέμα: «Μετανάστευση και προσφυγικό ζήτημα: e-σενάρια διδασκαλίας με την αξιοποίηση ψηφιακών παιχνιδιών», στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.